Cotidianul belgian La Derničre Heure ('DH') a informat pe site-ul său că operaţiunea este legată de fraţii kamikaze Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, morţi la 22 martie în atentatele de la Bruxelles, dar care potrivit grupării Stat Islamic (SI) sunt, de asemenea, la originea atacurilor de la 13 noiembrie 2015 la Paris.

"În cadrul anchetei legate de atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, un judecător de instrucţie din Bruxelles specializat în materie de terorism a dispus efectuarea (marţi) unei percheziţii la Bruxelles (Laeken)", a precizat într-un scurt comunicat Parchetul federal belgian care nu i-a citat de fraţii El Bakraoui.

"Două persoane au fost private de libertate şi duse la poliţia judiciară federală de la Bruxelles pentru audieri", a adăugat Parchetul federal, însărcinat în Belgia cu anchetele teroriste.

Judecătorul de instrucţie "va decide în următoarele ore eventuala lor punere sub acuzare şi plasarea în arest preventiv", a precizat aceeaşi sursă care, "în interesul anchetei", nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit jurnalului "DH", cei doi suspecţi sunt "un cuplu bănuit că a adus un sprijin logistic fraţilor El Bakraoui" care s-au aruncat în aer la aeroportul şi metroul din Bruxelles.

Femeia, identificată de jurnal ca fiind "M. B." şi prietenul său, "Farid K.", "au servit drept cutie de scrisori anumitor terorişti în perioada în care aceştia erau căutaţi de ambele părţi ale frontierei", între atentatele de la Paris şi cele de la Bruxelles.

La Derničre Heure a mai informat că o "echipă franceză (de poliţişti) şi un magistrat de la Paris i-au însoţit" pe poliţiştii belgieni în cursul percheziţiei de marţi.

Atentatele de la 13 noiembrie 2015, cele mai sângeroase din istoria recentă a Franţei, au făcut 130 de morţi. Cele de la Bruxelles s-au soldat cu 32 de persoane ucise. Ancheta a stabilit că ele au fost comise de membri ai aceleiaşi celule care le-au pregătit de o parte şi de alta a frontierei.