Silvio Berlusconi, implicat într-un nou proces cu femei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procesul în care dansatoarea Karima El Mahroug, mai cunoscută sub numele de Ruby, şi alte 22 de persoane sunt inculpate într-o nouă acţiune în justiţie în scandalul „Rubygate”, în care este implicat fostul premier italian Silvio Berlusconi, s-a deschis miercuri la Milano, relatează AFP.

După o scurtă şedinţă, audierile au fost amânate pentru data de 3 iulie, din motive de procedură. Decizia a fost luată spre a putea fi audiat şi protagonistul în acest caz, Silvio Berlusconi, scrie agerpres.ro.

La 15 decembrie, Parchetul a cerut trimiterea în judecată a lui Berlusconi în acest dosar, judecătorii urmând să ia o decizie la sfârşitul lunii ianuarie.

Mai multe tinerele care au participat la petrecerile ‘exotice’ organizate la reşedinţa lui Berlusconi de la Arcore, lângă Milano, precum şi o parte din apropiaţii fostului premier sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă şi de incitare la sperjur a martorilor.

Mai multe tinere sunt suspectate că au primit sume importante de la magnatul media pentru a depune mărturie în favoarea sa în legătură cu celebrele sale petreceri „bunga bunga”.

În primul proces „Rubygate”, Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere, fiind însă achitat definitiv de Curtea de Casaţie, în martie 2015.

În prezent, Berlusconi este bănuit că a plătit 10 milioane de euro, între 2011 şi 2015, în bani lichizi, cadouri, maşini, locuinţe, plata unor facturi sau cheltuieli medicale, pentru coruperea martorilor. Şapte milioane i-ar fi revenit lui Ruby, care nu a fost prezentă miercuri la proces.

Cazul lui Berlusconi a fost totuşi disjuns de celelalte în toamnă, când fostul prim-ministru se afla în SUA pentru un control după operaţia la inimă suferită în luna iunie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...