Ministerul de externe nu a primit deocamdată nicio cerere oficială de retragere a ambasadorului de la București

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul de externe a declarat că pentru moment nu a primit nicio „solicitare oficială privind rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la București”.

Diplomația a mai declarat că nici un detaliu al apropiatei vizite a președintelui Igor Dodon la Moscova nu a fost coordonat cu ministerul.

„Agenda vizitei la Moscova a fost coordonată de către Președinție. Componența nominală a delegației Republicii Moldova a fost stabilită de către Președinție.” Iar despre „eventualitatea semnării unor documente pot informa reprezentanții Președinției”, se arata în răspunsul oficial al ministerului de externe de la Chișinău, potriivt Europei Libere.

Marți președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că vă cere Guvernului revocarea lui Mihai Gribincea din funcția de Ambasador al Republicii Moldova la București. Potrivit acestuia, Gribincea s-ar fi transformat în „avocatul unor politicieni din țara de reședință și a uitat cărui stat servește”.

Președintele apreciază că Gribincea și-a permis să facă comentarii „impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador”, astfel va cere Guvernului revocarea acestuia din funcția de Ambasador al Republicii Moldova la București.

„Și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador. Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”, a adăugat Igor Dodon.

Reacția președintelui vine după ce Gribincea a declarat luni, la un post român de televiziune, că există șanse mari ca decretul de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu să fie declarat neconstituțional.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...