BBC: Agențiile anti-doping din 19 țări cer eliminarea Rusiei din competițiile sportive

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia ar trebui să fie eliminată din competițiile internaționale sportive, au cerut agențiile anti-doping din 19 țări, după reuniunea de la Dublin a membrilor Asociației Organizațiilor Naționale Anti-Doping (NADO).

Ele speră că propunerea va „ajuta mișcarea sportivă să depășească vremurile întunecate”, scrie BBC.

Luna trecută, Rusia a refuzat să organizeze Cupa Mondială de Biatlon și a fost lipsită de dreptul de a organiza concursurile de patinaj viteză, bob și scheleton.

Membrii NADO au cerut ca activitatea organizațiilor sportive rusești să fie interzisă până la introducerea unui „sistem anti-doping credibil”. De asemenea, ei au propus să se unifice procesul care va permite sportivilor să participe la competiții ca „părți neutre”.

În declarația lor comună, reprezentanții a 19 țări au subliniat că „toți cei implicați în sistemul rusesc (de dopaj), sprijinit de stat, trebuie să fie trași la răspundere”.

Inițiativa a fost propusă de organizațiile din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Irlanda, Japonia, Croația, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Africa de Sud, Germania și SUA, potrivit paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...