Reacția Kremlinului la informațiile privind deținerea de înregistrări compromițătoare cu Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia nu deține materiale compromițătoare cu privire la președintele ales al SUA, Donald Trump, sau la fosta sa rivală democrată Hillary Clinton, iar dovezile invocate în acest sens de șefii serviciilor americane de informații sunt „total false”, a afirmat miercuri Kremlinul, transmit Reuters și AFP.

„Kremlinul nu are niciun ‘kompromat’ cu privire la Trump”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov, folosind un termen moștenit din jargonul sovietic ce desemna informații compromițătoare culese împotriva unor persoane susceptibile să fie șantajate.

Marți seara doi oficiali americani au relatat că șefii a patru agenții de informații ale SUA i-au prezentat lui Trump o serie de documente clasificate din care ar reieși între altele că agenți secreți ruși se află în posesia unor informații compromițătoare în ce-l privește.

Potrivit New York Times, ar fi vorba inclusiv de detalii „grafice” privind activitățile lui Trump cu niște prostituate la un hotel din Moscova, filmate de serviciul secret rus pentru a avea cu ce să-l șantajeze pe viitor.

Cu câteva ore înainte de prima sa conferință de presă de după alegerea sa la Casa Albă, la 9 noiembrie, Donald Trump a respins aceste relatări, afirmând că sunt „invenții”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...