Deputații revin la muncă pe 1 februarie

15392822_1283048768384314_5832411125054227466_o

Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de primăvară începând cu februarie, conform prevederilor Constituției Republicii Moldova. Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat o dispoziție, care stabilește termenul de 1 februarie 2017 pentru sesiunea ordinară de primăvară.

Constituția Republicii Moldova prevede că Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. A doua sesiune începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie (art.67 (1)).

Data începerii ședințelor în plen va fi stabilită de Biroul Permanent al Parlamentului.

Totodată, menționăm că astăzi Valentina Buliga, Președinta Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova. La 10 ianuarie la Parlament a avut loc ședința subgrupului II „Promovarea și consolidarea durabilității financiare a societății civile” pentru revizuirea Strategiei de Dezvoltare a Societății Civile. Până la finele lunii sunt preconizate în continuare mai multe ședințe de lucru și întrevederi ale parlamentarilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente