Social

Finalizarea campaniei de vaccinare

Totodată, peste 29 mii de doze de vaccinuri au fost repartizate în regiunea transnistreană.

Printre persoanele care au beneficiat de vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion), Inactivated se numără peste patru mii de copii cu maladii cronice, peste 113 mii de maturi cu maladii cronice, și peste 26 mii de lucrători ai instituţiilor medico-sanitare publice.

Totodată, au fost vaccinați angajaţii efectivului MAI, colaboratorii Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal de la punctele de trecere a frontierei, personalul Serviciului Situații Excepționale şi reprezentanții administrației publice centrale şi locale.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere la data de 15 decembrie 2016.

Vaccinarea antigripală contribuie esențial la reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală, a numărului îmbolnăvirilor, vizitele la medici, pierderile zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea spitalizării şi deceselor cauzate de gripă.

Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada campaniei de vaccinare antigripală nu au fost raportate cazuri de complicații sau reacții indezirabile la vaccinare. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cauzate de virusurile gripale între persoanele vaccinate.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *