O persoană aflată pe „lista neagră” a Kremlinului, numită ministru de externe al Canadei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chrystia Freeland, de origine ucraineană, a fost numită în funcția de ministru al Afacerilor Externe al Canadei, înlocuindu-l pe Stéphane Dion, care părăsește politica pentru un post diplomatic, anunță un comunicat al serviciului de presă al premierului Canadei.

Până de curând, Freeland a deținut funcția de ministru al comerțului internațional al Canadei.

Potrivit Globe and Mail, prmeierul Canadei, Justin Trudeau, a felicitat-o pe Freeland pentru activitatea sa în cadrul negocierilor privind semnarea acordului de liber schimb între Canada și Uniunea Europeană (CETA), precum și pentru activitatea sa în calitate de președinte al Comitetului guvernamentale pentru relațiile Canada-SUA.

Freeland se află printre cei 13 oficiali canadieni cărora Moscova le refuză intrarea în Rusia, ca parte a sancțiunilor impuse de Vladimir Putin în martie 2014.

La acea dată, Freeland a scris pe Twitter că se mândrește că a nimerit în „lista de sancțiuni” a lui Putin.

Chrystia Freeland s-a născut în orașul canadian Peace River din Alberta, mama sa fiind din Ucraina (Galina Hamster-Freeland).

Freeland și-a început cariera jurnalistică ca freelancer în Ucraina, colaborând cu Financial Times, The Washington Post și The Economist.

Mai târziu, ea a lucrat la Financial Times în Londra. Ulterior, Chrystia a candidat la alegerile pentru Parlamentul Canadei din partea Partidului Liberal și a fost aleasă în Parlament pe 25 noiembrie 2013.

În noiembrie 2015, Freeland a fost numită ministru al comerțului internațional al Canadei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...