După ce a eşuat acum un an în a ajunge cu forţa premier, Plahotniuc a recurs la o nouă tactică – oficializarea statutului. Mai întâi s-a autoproclamat „coordonator” al coaliţiei de guvernare, după care a fost „ales” preşedinte al Partidului Democrat, fiind singurul (!) candidat, următorul punct ochit fiind funcţia de premier. Aşa se explică o biografie de toată frumuseţea publicată pe blogul său, doldora de falsuri, dar şi tupeul acestuia de a vorbi în numele ţării printr-o scrisoare adresată preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.
 
Plahotniuc îşi asumă merite în presa internaţională şi vorbeşte din numele RM

Zilele trecute, Plahotniuc a publicat pe Foxnews un articol la rubrica „opinii sponsorizate” în care se laudă că „luptă” împotriva corupţiei ani în şir, el fiind, de fapt, motorul acestui fenomen, dar şi cum a „suferit” în perioada guvernării comuniste cel care şi-a făcut avere şi a căpătat influenţă şi pârghii de control anume aflându-se sub protecţia directă a fostului preşedinte Voronin.

Ca om de afaceri care crede în „arta afacerilor”, sper ca abordarea non-conflictuală a dlui Trump faţă de Moscova să reducă tensiunile dintre SUA şi Rusia, dar şi presiunea asupra unor ţări ca a noastră, atunci când suntem puşi în faţa alegerii de a ne alătura unei părţi sau alteia. Moldova nu doreşte să revină pe orbita Moscovei, însă ştim, de asemenea, că nu putem prospera fiind un pion în lupta de putere între Est şi Vest”, scrie Plahotniuc.

Când spune că Moldova nu doreşte să revină pe orbita Moscovei, Plahotniuc uită să menţioneze însă că a pus considerabil umărul la alegerea prorusului Igor Dodon în funcţia de preşedinte, dar şi că, pe căi obscure, încearcă de ani buni de zile să intre în graţiile Kremlinului. Despre tentativele lui Plahotniuc de a obţine acces la factori de decizie din Rusia şi drumurile pe care le bate acesta la Moscova pentru a intra în graţia lui Putin presa scrie încă din 2015.

Plahotniuc vorbeşte şi despre Transnistria şi despre pericolul pe care îl reprezintă această regiune pentru securitatea RM. Asta în timp ce oligarhul profită din plin de instabilitatea din zonă, controlând fluxurile energetice prin intermediul firmelor-căpuşă din regiune.

Mai departe, Plahotniuc se laudă că partidul său se află în fruntea coaliţiei de guvernare şi vorbeşte despre eforturile de eradicare a corupţiei politice şi de consolidare a statului de drept. Şi asta o spune Plahotniuc, care a creat o majoritate parlamentară prin şantaj şi corupere, şi care controlează în întregime justiţia şi instituţiile de drept, în frunte cu Centrul Anticorupţie, Procuratura Generală şi Ministerul de Interne. Mai mult, Plahotniuc afirmă că anume PD „face eforturi pentru a aduce Moldova mai aproape de UE şi implementează reforme”, în situaţia în care anume PD este cuibul corupţilor.

„Într-o cursă electorală acerbă pentru poziţia, în mare măsură, formală de preşedinte, post cu autoritate constituţională limitată şi influenţă insuficientă asupra politicii externe, alegătorii noştri au ales recent un candidat care se descrie ca fiind pro-rus. Cu toate acestea, Guvernul RM este condus de o coaliţie pro-occidentală, în frunte cu Partidul Democrat, care face eforturi pentru a aduce Moldova şi mai aproape de UE şi implementează reforme cuprinzătoare ca parte a Acordului de Asociere cu UE. Prin Acordul de Asociere cu UE şi foaia de parcurs aprobată pentru 2016, Republica Moldova este pe cale de a eradica corupţia politică, a elibera sistemul economic şi a consolida statul de drept”, scrie Plahotniuc despre partidul său, considerat cel mai corupt şi mafiotizat.

După ce a suferit sub comunism timp de aproape o jumătate de secol şi a luptat împotriva corupţiei ani în şir, Moldova se luptă pentru o democraţie de piaţă liberă şi statul de drept”, conchide Plahotniuc, principalul duşman al statului de drept în RM şi rodul direct al guvernării comuniste.

„Plahotniuc - un criminal de talie regională care încearcă să prostească o lume întreagă”

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a comentat articolul semnat de Plahotniuc drept o încercare a oligarhului de a prosti o lume întreagă că ar fi un reformator de esenţă europeană, în timp ce în paralel caută tot mai insistent intrări la factori decizionali de la Moscova.

Moldoveni, luaţi aminte, proxenetul politic şi penal, de sorginte sovietică şi neocomunistă, care în ultimii şase ani a reuşit să-şi supună prin corupere şi şantaj toate instituţiile statului, politice, de drept, executive sau de reglementare, să-şi croiască prin corupere o majoritate parlamentară antipopulară, să delapideze mai bine de o treime din rezervele valutare ale statului şi să spele peste 30 de miliarde de dolari ai mafiei ruseşti, se arată convins că în urma semnării Acordului de Asociere cu UE şi a acţiunilor de reformă întreprinse de guvern în conformitate cu foaia de parcurs, în Republica Moldova este eradicată corupţia politică, fapt ce face sistemul economic al ţării mai liber şi consolidează statul de drept”, a declarat liderul PPDA.
 
Iată cum pe banii noştri criminalul de talie regională încearcă să prostească o lume întreagă că ar fi un reformator de esenţă europeană, iar în paralel, pe căi tenebre, caută tot mai insistent intrări la factori decizionali de la Moscova. Unul dintre solii săi fiind făcut de curând prezident. De mucava, bineînţeles”, a comentat liderul mişcării protestatare din Moldova.
 
Plahotniuc, biografie falsificată în calea spre fotoliul de prim-ministru
 
În contextul spălării imaginii de mafiot se înscrie şi biografia „desenată” pe blogul acestuia. Deşi aceasta a fost şlefuită la greu, falsurile şi neconcordanţele sunt evidente, începând cu locul şi data naşterii acestuia, studiile până la ocupaţiile obscure ale lui Plahotniuc în tinereţe.
 
M-am născut în satul Pituşca, raionul Călăraşi, dar am crescut în satul Grozeşti din raionul Nisporeni, acolo unde părinţii mei s-au mutat când eu aveam doar 3 luni”, scrie Plahotniuc.

Inexplicabil, dar Plahotniuc a minţit anterior până şi despre locul în care s-a născut. În primul său interviu acordat postului Prime TV, acesta spunea că s-a născut la Grozeşti. Aceleaşi date sunt incluse şi în buletinul de identitate moldovenesc al lui Plahotniuc. În acelaşi timp, în actele din România, Plahotniuc figurează ca fiind originar din Pituşca. De altfel, şi autorităţile locale din Grozeşti şi Pituşca au confirmat că Plahotniuc s-a născut în ultima localitate.
 
Curios este că în aşa-zisa biografie a sa, Plahotniuc nu menţionează data naşterii. Şi asta nu este întâmplător, pentru că de-a lungul anilor acesta a indicat diferite date în diferite situaţii. În actele din RM este indicat că Plahotniuc s-a născut în 1970, în timp ce în cele româneşti – în 1966. Apare întrebarea: de ce a indicat intenţionat şi conştient diferite locuri şi date de naştere în diferite identităţi - moldovenească, română, rusă şi, nu este exclus, şi în alte cazuri, falsificând acte oficiale?

Mai departe, oligarhul îşi cântă ode şi se laudă până cade în derizoriu. „Încă din şcoală am deprins spiritul competitiv şi dorinţa de a face mai mult decât mi se cere, tot timpul credeam că pot mai mult. Nu învăţam pentru note şi laude, învăţam ca să înţeleg cât mai multe lucruri şi să le pot folosi, iar plăcerea competiţiei o trăiam la olimpiadele pe raion, unde ocupam mereu locuri de frunte”, scrie Plahotniuc, referindu-se, cel mai probabil, la „celebra” poezie „Iepuraşul vesel” - o lucrare infantilă, pe care a scris-o la 16 ani(!).

Plahotniuc se încurcă şi în poveştile despre studiile sale la Politehnică. Mai exact, evită să precizeze detalii, menţionând doar că a ajuns la facultatea respectivă „printr-un concurs de împrejurări” şi că a fost nevoit să renunţe la facultate pentru armată, după care s-ar fi întors şi a continuat studiile la Politehnică. În realitate, perioada coincide cu cea în care, potrivit mai multor mărturii, acesta deja se ocupa cu proxenetismul, iar diploma şi-ar fi cumpărat-o.

Despre activitatea de proxenet a lui Plahotniuc au existat foarte multe declaraţii şi mărturii, acestea venind mai ales din partea celor care în perioada respectivă activau în structurile de forţă. Informaţii despre activitatea de proxenet a lui Plahotniuc au apărut şi în presa din România, şi în cea din Rusia, iar despre aceste lucruri vorbesc foarte mulţi politicieni, deputaţi şi alte persoane publice. Chiar şi fostul premier Ion Sturza declarase anterior că „Plahotniuc aducea plutoane de femei politicienilor şi elitelor la Bucureşti”. 

Totodată, anul trecut un fost ofiţer al Batalionului FULGER (fostul OMON) a dezvăluit că în 1993 l-a prins pe Vladimir Plahotniuc în timp ce „vindea prostituate” la etajul 13 al unui hotel din Chişinău. „S-a întâmplat în 1993, când l-am depistat pe Vlad Plahotniuc la al treisprezecelea etaj, unde vindea prostituate. Da, am depistat unde le-a dus. El era capul acestor crime. Noi pe atunci aveam numai trei băieţi din poliţie care se ocupau de caz. În scurt timp am fost eliberat din serviciu de la OMON”, a declarat ofiţerul în rezervă Victor Popescu.

Şi generalul Anton Gămurari, care a participat la formarea tuturor trupelor speciale ale Ministerului de Interne, a vorbit anterior, într-un interviu pentru Jurnal.md, despre cum şi-a câştigat Plahotniuc primii bani pe seama fetelor vândute în Turcia şi în ţară, obţinând pe de o parte profit, iar pe de alta informaţii compromiţătoare pentru ţinerea sub control a politicienilor, a oficialilor străini şi a oamenilor de afaceri din RM şi nu numai. Potrivit lui Anton Gămurari, Plahotniuc şi-a început activitatea de proxenet prin 1988 şi, de fapt, nu şi-a încetat niciodată această activitate, controlând şi astăzi toată elita politică din ţară şi nu doar anume prin acest mod.

În biografia sa, Plahotniuc menţionează şi „drumurile” sale în fosta Iugoslavie. Acesta vorbeşte misterios despre nişte afaceri pe care le practica acolo. În realitate însă, oligarhul ar fi fugit în fosta Iugoslavie de urmărirea internaţională pentru trafic de femei. Potrivit unor surse, de la ananghie l-a scos atunci un judecător începător - un oarecare... Mihai Poalelungi, care acum, prin „pură coincidenţă”, a ajuns preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.

Voalat, Plahotniuc descrie o situaţie care, citită printre rânduri, se pliază perfect pe informaţiile precum că acesta practica proxenetismul în acea perioadă.

La vremea aceea, domeniul afacerilor era unul foarte neclar, a trebuit să experimentez mult până să-l înţeleg. Am făcut şi drumuri în fosta Iugoslavie, până să înceapă războiul, vânzând în pieţele din Belgrad şi Macedonia ceea pentru ce exista cerere atunci. Acolo am trecut prin momente extrem de complicate, erau lupte dure pentru un loc pe piaţa respectivă, cu indivizi care foloseau metode foarte agresive, care controlau piaţa prin teroare. Ei erau mulţi, nu le-aş fi făcut faţă răspunzând doar cu agresivitate”, se spune în biografie.

Mai departe, Plahotniuc povesteşte şi despre aşa-zisele afaceri cu săli video şi o tipografie. „Am încercat şi afacerea pe care o practicau mulţi moldoveni la vremea respectivă, cea cu sălile video, apoi am trecut la prima mea afacere serioasă – o tipografie, în care am investit multă energie şi a fost prima afacere care îmi aducea venituri bune şi constante”, scrie oligarhul. În realitate, acele „săli video” ar fi fost nişte saloane cu filme porno - o dezvoltare a îndeletnicirilor din perioada în care oligarhul „îşi făcea studiile” la Politehnică.

Plahotniuc mai povesteşte despre afaceri în turism şi imobiliare, referindu-se, cel mai probabil, la obţinerea prin scheme ilegale a hotelurilor de lux Codru, Nobil, Naţional, cafeneaua Guguţă, pavilionul de la Moldexpo, insulele din Parcul „La Izvor”, etc.

Cât despre afacerile în media despre care scrie Plahotniuc, presupunem că acesta are în vedere atacurile raider asupra televiziunilor incomode şi deţinerea unui holding de presă - un evantai din şase posturi TV, două de radio şi o mulţime de portaluri online. De remarcat că până în noiembrie 2014 Vladimir Plahotniuc nega orice legătură cu aceste televiziuni, iar acum spune că e afacerea lui încă de prin 2009.

La fel e şi cu restul afacerilor şi activelor sale, cu care se laudă în biografie. Toate au lipsit din declaraţiile de avere în toţi aceşti ani şi pe toate le-a negat, în timp ce acum se laudă cu averi furate, pe care le numeşte „afaceri”.

La capitolul „politică” este şi mai amuzant ce povesteşte oligarhul. „Am intrat în politică în 2010, dar m-am implicat în acest domeniu mult mai devreme. În special în anii 2007-2009, am sprijinit în repetate rânduri mai mulţi lideri ai opoziţiei de atunci, am făcut asta pentru că îmi doream ca RM să nu mai fie o ţară cu o doctrină comunistă. Am considerat că Moldova are nevoie de o schimbare profundă şi să-şi aleagă o cale şi un model occidental de dezvoltare, unul care şi-a dovedit eficienţa în alte ţări fost comuniste. Această decizie a mea mi-a produs pagube mari la momentul respectiv, inclusiv anumite consecinţe asupra mea şi a familiei, dar nu am cedat, ştiam că scopul este unul vital pentru RM”, spune plin de sine Plahotniuc.

Este extrem de nostim când spune că a luptat contra „doctrinei comuniste” - Plahotniuc, cel care a dormit în anticamera lui Voronin din 2000 până în 2009, deservind „familia” cu dame de companie şi prestând tot soiul de servicii regimului Voronin.

Or, anume în perioada guvernării comuniste, protejat de Voronin, Plahotniuc a acaparat afaceri şi s-a răfuit cu toţi cei care îi stăteau în cale, atunci fiind puse bazele imperiului Plahotniuc. Pe durata celui de-al doilea mandat al lui Voronin la preşedinţie, aproape întreg businessul (întreprinderi particulare, fluxuri financiare, poziţii administrative) şi-a schimbat conducătorii, beneficiar al acestei schimbări masive de trecere a proprietăţii şi influenţei devenind nimeni altul decât Plahotniuc, o singură persoană care a acaparat toate structurile de stat şi marile afaceri din Moldova.

Toate afacerile şi tranzacţiile, care, conform unei propagande regizate de însuşi Plahotniuc au fost atribuite public lui Oleg Voronin şi tatălui său, de fapt, cum s-a depistat şi continuă să se depisteze documentar, au ajuns la o singură persoană – Vladimir Plahotniuc. Potrivit unor dezvăluiri, pe durata preşedinţiei lui Voronin, oamenii care îl înconjurau îl sunau pe Plahotniuc înainte de a intra la el, iar ieşind de la preşedintele RM, imediat îi raportau lui Plahotniuc despre rezultatul discuţiilor, iar totul era gestionat şi decis la Nobil.

Plahotniuc îşi încheie triumfător preludiul pentru funcţia de premier. „​Până acum, mi-au reuşit toate proiectele mari, indiferent de obstacole”, conchide Plahotniuc în biografia sa falsificată.