În Polonia, ţara cea mai afectată, frigul a făcut şase noi victime luni, în condiţiile în care temperaturile s-au menţinut la -20 de grade Celsius în unele regiuni, a anunţat marţi Centrul guvernamental de securitate naţională (RCB), după ce confirmase luni că zece persoane îşi pierduseră viaţa duminică din cauza frigului.

În România, „şase decese cauzate de hipotermie" au fost raportate la nivel naţional în şase zile, a anunţat Ministerul Sănătăţii în primul său bilanţ oficial. Pentru întreg teritoriul a fost emisă o alertă de „temperaturi glaciale" marţi. Mercurul în termometre a coborât până la -32°C în centrul ţării, iar frigul a dus la închiderea şcolilor în Bucureşti şi în judeţul Constanţa (sud-est).

În Balcani, cel puţin şapte decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care 3 în Serbia, 3 în Macedonia şi unul în Albania, a informat marţi presa locală.

Navigaţia pe Dunăre a fost suspendată marţi până la o notificare ulterioară din cauza bucăţilor de gheaţă formate pe râu, iar porturile de la Marea Neagră au fost închise marţi din cauza curenţilor de aer puternici.