Linkuri accesibilitate

Kremlinul comentează degradarea „fără precedent” a relațiilor ruso-americane


Dmitry Peskov
Dmitry Peskov

Relațiile ruso-americane s-au degradat „artificial” și „într-o măsură fără precedent” a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov după ce Statele Unite au anunțat noi sancțiuni împotriva a cinci oficialitați ruse, în timp ce în Senat s-ar propus „extinderea sancțiunilor”.

Statele Unite au trecut încă cinci ruși pe lista violatorilor drepturilor omului, inclusiv pe influentul oficial de la Moscova, Aleksandr Bastrikin și pe deputatul Andrei Lugovoi,acuzat în Marea Britanie de otrăvirea criticului Kremlinului Aleksandr Litvinenko. Departamentul Trezoreriei (ministerul american al finanțelor) a precizat pe 9 ianuarie că sancțiunile au fost impuse în baza legii care-i pedepsește pe cei considerați de Statele Unite vinovați de moartea avocatului rus Serghei Magnițki.

Tot pe 9 ianuarie, senatorul republican John McCain și colegul său democrat Ben Cardin au anunțat că vor înainta un proiect de lege care să impună Rusiei „sancțiuni masive” ca urmare a tentativelor de a influența alegerile prezidențiale americane din noiembrie anul trecut.

XS
SM
MD
LG