Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală din sectorul Centru al capitalei

   7799

Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi, 10 ianuarie  2017  a fost inaugurat Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Centru. Unitatea medicală va oferi servicii de diagnosticare, supraveghere, tratament, reabilitare psihosocială și evidență a persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

Prezent la inaugurarea Centrului, șeful Direcției Sănătate a Consiliului municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, a menționat că la Centru vor fi oferite servicii medicale mai aproape de cetățeni, inclusiv asistența medicală la domiciliu. Astfel, pacienții cu afecțiuni mintale nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte instituții specializate, ci vor beneficia de servicii medicale de profil în centre medicale obișnuite ca și ceilalți cetățeni, fiindu-le păstrat anonimatul.

Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Centru este amplasat pe str. V. Dokuceaev, 11 a, în cadrul Asociației Medicale Teritoriale Centru CMF 7, din capitală. Instituția va presta servicii medicale calificate locuitorilor din sectorul Centru al capitalei, dar și din orașele Codru, Cricova, Vadul lui Vodă și comuna Ciorescu.

În cadrul instituției activează o echipă multidisciplinară formată din medici psihiatri, psihoterapeuți, psihologi, logopezi, chinetoterapeuți, asistenți sociali și juriști.    

Menționăm că Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Centru este cea de-a patra instituție de acest gen din capitală, iar pentru crearea acesteia din bugetul municipal au fost alocați circa 500 mii lei.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău