Democrații, îngrijoraţi de încălcarea legii nepotismului după ce Trump și-a numit ginerele consilier la Casa Albă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Congresmenii democraţi au cerut Departamentului de Justiţie să determine dacă republicanul Donald Trump a încălcat legislaţia nepotismului prin numirea ginerului Jared Kushner în poziţia de consilier de rang înalt la Casa Albă. De asemenea, există îngrijorări că numirea acestuia ar reprezenta un conflict de interese ca urmare a implicării sale într-un proiect chinezesc de dezvoltare imobiliară, relatează BBC.

Avocaţii lui Jared Kushner (36 de ani) susţin că poziţia sa de consilier la Casa Albă nu reprezintă o încălcare a legislaţiei anti-nepotism, adoptată în 1967 de preşedintele Lyndon Johnson. Kushner este căsătorit din 2009 cu Ivanka Trump, fiica republicanului Donald Trump.

Jared Kushner ar urma să plece de la conducerea holdingului imobiliar Kushner Companies, care deţine inclusiv publicaţia New York Observer.

De asemenea, ginerele preşedintelui-ales a fost anterior inclus în întâlniri cheie cu lideri străini şi a participat la o discuţie cu ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

Kushner se va ocupa iniţial de politici comerciale şi de Orientul Mijlociu din poziţia de consilier la Casa Albă. Însă, surse din echipa de tranziţie au explicat că poziţia acestuia ar urma să se schimbe în următoarele luni.

Acesta provine dintr-o familie de evrei ortodocși, iar bunicii săi au supravieţuit Holocaustului. Kushner a crescut în Livingston din New Jersey şi a studiat sociologia la Universitatea Harvard. De asemenea, ginerele a jucat un rol crucial în eliminarea guvernatorului Chris Christie din echipa de tranziţie a lui Donald Trump.

Se pare că tatăl lui Jared Kushner a fost condamnat la închisoare în 2005 pentru evaziune fiscală, contribuţii ilegale la o campanie şi intimidarea martorilor, atunci când procuror-general în New Jersey era tocmai Chris Christie.

Nu este clar dacă legea anti-nepotismului se aplică şi în cazul lui Kushner, care va ocupa o poziţie ce nu face parte din administraţie, acesta lucrând direct pentru Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...