(video) Gala FIFA: Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai bun jucător al anului 2016

ronaldo2

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, recentul câștigător al Balonului de Aur, și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun jucător al anului 2016, în cadrul Galei Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), desfășurată luni seara, la Zurich, scrie Agerpres.

Jucătorul echipei Real Madrid (31 ani) cucerise în decembrie al patrulea său Balon de Aur, decernat de revista France Football, după un an 2016 de excepție, în care a câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor cu formația spaniolă, dar și Campionatul European cu naționala Portugaliei.

În clasamentul alcătuit de FIFA, Ronaldo i-a devansat pe argentinianul Leo Messi (FC Barcelona) și pe francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Italianul Claudio Ranieri, tehnicianul echipei de fotbal Leicester City, a obținut luni premiul „The Best” pentru cel mai bun antrenor al anului 2016.

Iar, atacantul malaezian Mohd Faiz Subri (Penang) a obţinut Premiul Puskas, acordat celui mai frumos gol al anului în fotbalul mondial.

Premiile au fost acordate pentru performanţa sportivă şi pentru conduita din teren şi din afara lui, în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016.

Nominalizările au fost făcute pentru 8 categorii: cel mai bun jucător (nominalizaţi: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Griezmann), cea mai bună jucătoare (Melanie Behringer, Carli Lloyd, Marta), cel mai bun antrenor (Claudio Ranieri, Fernando Santos, Zinedine Zidane), cea mai bună antrenoare (Jill Ellis, Silvia Neid, Pia Sundhage), cel mai frumos gol (denumit Premiul Puskàs, îi are ca protagonişti nominalizaţi pe brazilianul Marlone, pe Daniuska Rodríguez din Venezuela, respectiv pe Mohd Faiz Subri din Malaezia), premiul pentru suporteri, premiul pentru fair-play, respectiv pentru cel mai bun 11. Voturile vin din partea selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale, ziariştilor şi din partea publicului, fiecare categorie contând în proporţie de 25%.

Încă din 1991, cei mai buni fotbalişti ai planetei sunt celebraţi în cadrul unor gale pline de fast, organizate de FIFA. Evenimentul din 9 ianuarie are menirea de a readuce fotbalul acolo unde îi este locul: în inimile oamenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente