Aliatul lui Merkel va candida și el la postul de cancelar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul social-democraților germani, Sigmar Gabriel, va candida la postul de cancelar al Germaniei împotriva actualei titulare a acestui post, creștin-democrata Angela Merkel, la alegerile parlamentare din toamna acestui an, a relatat marți cotidianul Bild, care citează surse din Partidul Social-Democrat german (SPD), potrivit DPA.

Sigmar Gabriel a luat această decizie după discuțiile avute cu conducerea SPD și în urma unei recomandări primite de la fostul cancelar Gerhard Schroeder, potrivit sursei citate.

Nu există o confirmare oficială din partea SPD. Într-o postare pe Twitter, liderii social-democrați au calificat informația drept o simplă „speculație”.

Decizia oficială privind numele candidatului SPD la funcția de cancelar al Germaniei va fi luată pe 29 ianuarie.

Este de așteptat ca Sigmar Gabriel să obțină un sprijin larg la nivelul formațiunii sale în încercarea de a deveni șef al executivului de la Berlin, după ce luna trecută Martin Schulz, care timp de cinci ani a fost președintele Parlamentului European, a anunțat că nu intenționează să candideze la funcția de cancelar, conform Der Spiegel.

Gabriel este vicecancelar în guvernul de coaliție condus de Angela Merkel (Uniunea Creștin-Democrată).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...