Gala FIFA: Claudio Ranieri, ales cel mai bun antrenor al anului 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Italianul Claudio Ranieri, tehnicianul echipei de fotbal Leicester City, a obținut luni premiul „The Best” pentru cel mai bun antrenor al anului 2016, cu ocazia Galei premiilor FIFA ce are loc la Zurich.Fotbal – Gala FIFA: Claudio Ranieri, ales cel mai bun antrenor al anului 2016

Italianul Claudio Ranieri, tehnicianul echipei de fotbal Leicester City, a obținut luni premiul „The Best” pentru cel mai bun antrenor al anului 2016, cu ocazia Galei premiilor FIFA ce are loc la Zurich.

Claudio Ranieri a dus-o în sezonul trecut pe modesta Leicester la câștigarea primului titlu de campioană a Angliei din istoria sa.

„Este o seară incredibilă pentru mine, simplul fapt că mă aflu aici alături de toate aceste legende”, a declarat italianul în vârstă de 65 de ani după ce premiul i-a fost înmânat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona.

În cursa pentru acest trofeu au mai fost francezul Zinedine Zidane (Real Madrid) și portughezul Fernando Santos, selecționer al naționalei țării sale. Zidane a câștigat în 2016 Liga Campionilor cu Real Madrid, iar Fernando Santos a obținut cu Portugalia titlul european.

Premiul a fost decis în urma unui vot la care au luat parte căpitani ai naționalelor și selecționeri, suporteri și ziariști.

La categoria cel mai bun antrenor/cea mai bună antrenoare din fotbalul feminin, câștigătoare a fost germana Silvia Neid, fostă selecționeră a naționalei țării sale, cu care a intrat în posesia aurului olimpic la Rio de Janeiro.

Silvia Neid a fost urmată de americanca Jill Ellis și suedeza Pia Sundhage.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...