După ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc şi-a actualizat biografia pe blogul său personal. El îşi descrie viaţa în mai multe etape, iar datele sunt însoţite de fotografii. În una dintre acestea apare alături de trei tineri, printre care şi fostul şef ”Moldsilva” Ion Lupu. Contactat telefonic, Lupu a declarat că nu ştie despre ce fotografie este vorba, dar a spus că a învăţat într-o şcoală cu Vladimir Plahotniuc. Fostul director „Moldsilva” afirmă că nu mai ţine legătura cu oligarhul.

Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Precizăm că Ion Lupu, învinuit de vânat ilegal, fals în acte publice, abuz în serviciu, dar şi pentru determinare la depunerea declaraţiilor mincinoase şi prezentarea cu bună-ştiinţă a acestora de către martor, a fost achitat de Judecătoria Făleşti pe toate capetele de acuzare, iar de mai bine de doi ani dosarul se află la Curtea de Apel Bălţi, după ce procurorii, dar şi părţile au contestat decizia instanţei. În pledoaria sa finală, avocatul lui Ion Lupu a subliniat că pe banca acuzaţilor ar fi trebuit să ajungă toţi cei peste 30 de participanţi la vânătoarea din Pădurea Domnească. Atunci, un complet de magistraţi a hotărât condamnarea cu suspendare a fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău Gheorghe Creţu, singurul găsit vinovat. Acesta se declară nevinovat şi spune că nu a tras în direcţia lui Sorin Paciu.

Amintim că pe 23 decembrie 2012, la vânat mistreţi în Pădurea Domnească au mers oameni de afaceri, judecători şi procurori. Printre aceştia - fostul procuror general Valeriu Zubco şi actualul preşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca. Totodată, la vânătoarea fatală au participat consilieri locali din partea PL, dar şi mai mulţi oameni de afaceri care au administrat companii controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Printre aceştia se numără Ghenadie Sajin, fostul administrator al firmei „Finpar Invest", promovat anul trecut în funcţia de şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii. Partida de vânătoare s-a sfârşit tragic pentru omul de afaceri Sorin Paciu, împuşcat din imprudenţă.