(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Noul Audi SQ5

Compania Audi a mai prezentat pe neaşteptate la Salonul Auto de la Detroit versiunea performantă a crossoverului Q5 de generaţie nouă.

Modelul sportiv are acum sub capotă un nou motor turbo V6.

Crossoverul a schimbat agregatul V6 TFSI de trei litri volum pe o unitate din aluminiu care are acelaşi volum, însă cu o singură turbină cu două rotoare.

Puterea generată a rămas aceeaşi – 354 cai putere, în schimb cuplul maxim a crescut de la 470 la 500 Nm.

Vezi şi: (foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Noua generaţie Audi Q5

Static photo Colour: Misano Red

Timpul necesar accelerării până la 100 de km/h a crescut cu 0.1 secunde. Acum modelul face sprintul în 5.4 secunde. Viteza maximă rămâne aceeaşi – limitată electronic la 250 de km/h.

Consumul lui Audi SQ5 de generaţie nouă, în regim mixt, este mai mic cu 0.4 litri – 8.3 litri pentru 100 de kilometri parcurşi.

Crossoverul are la bază platforma MLB şi uşor îl întrecere pe predecesorul său în dimensiuni. Lungimea, lăţimea şi înălţimea sunt egale cu 4.671, 1.893 şi 1.635 mm respectiv. Ampatamentul de asemenea a crescut şi constituie acum 2.824 mm.

Greutatea crossoverului este egală cu 1.995 kilograme. Înlocuirea motorului a permis reducerea masei cu 14 kilograme, comparativ cu modelul precedent.

De asemenea, noutatea se deosebeşte şi printr-o suspensie diferită care are o construcţie cu cinci braţe, atât în faţă, cât şi în spate. Amortizoarele sunt acum adaptive, iar servodirecţia – electrică. Pentru o plată adăugătoare viitorii clienţi vor primi un diferenţial spate activ şi o suspensie pneumatică.

Static photo Colour: Misano Red

La exterior, noul SQ5 se deosebeşte de un Q5 obişnuit printr-o grilă a radiatorului şi inserţii pe caroserie vopsite în culoarea neagră, jante de 20 sau 21 de inci şi corpuri argintii ale oglinzilor retrovizoare.

În habitaclu se foloseşte Alcantara, fibră de carbon şi piele. Panoul de bord este unul digital Audi virtual cockpit, iar ecranul sistemului multimedia MMI măsoară 8.3 inci.

Pe piaţa din Germania, noul SQ5 care va fi produs la noua uzină din Mexic, va ajunge la mijlocul anului curent.

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/