(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Lexus LS

Compania Lexus a prezentat a cincea generaţie a sedanului premium LS.

Modelul a debutat la Salonul Auto de la Detroit în versiunea LS 500, care pune la dispoziţie un nou motor bi-turbo cu şase cilindri, cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte!

https://youtu.be/_cvqAX6ZdnU

Noul sedan este construită pe unei versiuni alungite a platformei GA-L, care a apărut pentru prima dată pe modelul LC 500.

Lungimea modelului este egală cu 5.235 mm, lăţimea – 1.900 de mm, iar înălţimea este egală cu 1.450 mm. Ampatamentul măsoară 3.125 mm.

În acest mod, noul Lexus LS este mai lung cu aproximativ trei centimetri decât predecesorul său în varianta long.

De asemenea, lăţimea noului model şi ecartamentul este mai mare, s-a îmbunătăţit distribuţia greutăţii pe axe şi s-a micşorat centrul de greutate.

Maşina este mai uşoară cu circa 90 de kilograme datorită construcţiei sale în care se foloseşte din plin aluminiu.

Sub capotă a fost instalat un motor nou, cu şase cilindri şi un volum de 3.5 litri, care este dotat cu sistem de injecţie directă a carburantului şi produce 420 CP/600 Nm de cuplu. Pentru comparaţie, modelul anterior, cel de top – LS 600h, producea doar 394 CP.

Noul Lexus LS 500 poate accelera de la 0 până la 96 de km/h în 4.5 secunde, asta dacă maşina este dotată cu tracţiune pe puntea din spate. Caracteristicile dinamice pentru maşina cu tracţiune integrală nu au fost dezvăluite deocamdată.

Lista de dotări a noului Lexus LS este completată de: scaune faţă şi spate încălzite, ventilate şi cu funcţie de masaj, opţional suport pentru picioare pentru pasagerii din spate, posibilitatea ridicării scaunului din dreapta şoferului cu 24 de grade şi înclinării cu alte 48 de grade pentru o mai bună poziţionare a pasagerului din spate.

De asemenea, pot fi comandate elemente care vor avea inserţii din lemn natural tăiat cu precizie cu ajutorul laserului.

Mai mult, noua generaţie Lexus LS are o suspensie pneumatică de ultimă generaţie, un head-up display imens (24 de inci!), sistem audio Mark Levinson, sistem multimedia cu ecran de 12.3 inci, sistem activ de antifonare, noi jante de 19 şi 20 de inci, care au o structură goală la interior, fapt care ajută la reducerea rezonanței acustice a zgomotului produs de pneuri.

Startul vânzărilor va fi dat în SUA abia la sfârşitul anului 2017!

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/