Tensiuni în Strâmtoarea Ormuz: Un distrugător SUA a tras focuri de avertizare spre 4 vase iraniene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marina Statelor Unite a anunţat luni după-amiază că un distrugător american a tras mai multe focuri de avertizare în direcţia a patru ambarcaţiuni ale Gărzii Revoluţionare din Iran, după ce acestea din urmă s-au apropiat la o viteză periculoasă în strâmtoarea Ormuz, situată la ieşirea din golful Persic. Se pare că incidentul a avut loc în urmă cu o zi, transmite Reuters, citată de News.ro.

Distrugătorul USS Mahan a reuşit să stabilească o legătură radio cu cele patru ambarcaţiuni ale Gărzii Revoluţionare, însă echipajul iranian nu a răspuns la solicitarea de a reduce viteza şi a continuat să adreseze întrebări militarilor Marinei SUA. Ulterior, distrugătorul a lansat mai multe focuri de avertizare către ambarcaţiunile iraniene.

Garda Revoluţionară s-a apropiat la o distanţă de 800 de metri de distrugătorul UUS Mahan, care escorta alte două nave militare americane prin strâmtoarea Ormuz.

Incidentul militar are loc în contextul învestirii republicanului Donald Trump la 20 ianuarie la Casa Albă. Preşedintele-ales a susţinut că orice ambarcaţiune iraniană care ”agresează” o navă americană ar trebui să fie imediat distrusă.

Un incident similar a avut loc şi în luna august, atunci când o altă navă americană a tras focuri de avertizare către o ambarcaţiune iraniană care se apropia cu o viteză mare de alte două nave ale Marinei SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...