(video) Actorii au profitat de Globurile de Aur pentru a-l sfida pe Trump. Replica dură rostită de Meryl Streep

collage

Aflate încă sub șocul alegerii lui Donald Trump, numerose vedete importante de la Hollywood, cu Meryl Streep în frunte, au profitat de gala premiilor Golden Globes pentru a-și afișa ostilitatea față de noul președinte american, relatează AFP, citat de Agerpres.

Photo by Kevork Djansezian/NBC/NBC

Prima aluzie a venit din partea comicului Jimmy Fallon, maestrul de ceremonii al galei. Menționând filmul lui Stephen Frears, „Florence Foster Jenkins”, care evocă viața unei cântărețe de operă fără voce, Fallon a remarcat cu umor că nici măcar ea nu a vrut să participe la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din 20 ianuarie.

Photo by Paul Drinkwater/NBCUniversal
Photo by Paul Drinkwater/NBCUniversal

Aluziile au devenit din ce în ce mai acide pe măsură ce a avansat gala. Recompensat pentru rolul său secundar în „The Night Manager”, actorul britanic Hugh Laurie (Dr. House) s-a declarat onorat de primirea unui Glob de Aur. „Nu vreau să fiu sumbru. Dar probabil că sunt ultimele premii acordate de Asociația presei străine de la Hollywood”, a spus el, accentuând acest cuvânt care face trimitere la „străin” și la „presă”.

O aluzie clară la discursurile lui Donald Trump, care a criticat de atâtea ori presa și care nu și-a ascuns niciodată disprețul față de Hollywood și i-a insultat pe mexicani. Preluând ștafeta de la Hugh Laurie, Meryl Streep a mers chiar mai departe cu aluziile sale.

„Voi cei care vă aflați în această sală aparțineți segmentului cel mai diabolizat al societății americane în acest moment”, a spus reputata actriță la primirea premiului Cecil B. DeMille pentru întreaga sa carieră. „Hollywoodul este plin de oameni veniți din afară și de străini”, a spus ea, „dacă îi dați pe toți afară, nu vă mai rămân de văzut decât fotbal american și arte marțiale mixte, care nu înseamnă artă”.

isabelle-huppert

„Există oameni din întreaga lume în această sală, din China, America sau din Europa. Să nu așteptați de la cinematografie să ridice ziduri și frontiere”, a subliniat la rândul său, actrița franceză Isabelle Huppert, recompensată cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță pentru filmul dramatic „Elle”.

„Mulțumesc votanților care au făcut să câștige un film francez, realizat de un regizor olandez, aici în SUA”, a spus ea ironic. Legendă a cinematografiei franceze cu peste de 100 filme, Isabelle Huppert a câștigat toate premiile posibile în lume, dar nu a fost niciodată recompensată în SUA, înainte de „Elle”.

paul-verhoeven

La rândul său, realizatorul filmului Paul Verhoeven, s-a declarat „îngrijorat” de posibilitatea ca viitorul președinte american să împingă SUA și lumea spre o direcție care să se încheie cu un război al distrugerii.

Decernate de cei 90 de jurnaliști ai Asociației presei străine de la Hollywood (HFPA), Globurile de Aur nu prognozează cu certitudine viitorii câștigători ai premiilor Oscar, însă conferă laureaților o anumită aură, care ar putea influența votul pentru cele mai râvnite trofee din cinematografie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente