Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Ordinul” lui Plahotniuc în vizorul…

„Ordinul” lui Plahotniuc în vizorul Maiei Sandu

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu este nemulțumită de faptul că Vlad Plahotniuc continuă să dețină  cea mai înaltă distincție în stat, „Ordinul Republicii”. Aceasta se arată nedumerită de faptul că pentru Igor Dodon, care a promis să lupte împotriva lui Plahotniuc, reprezintă o problemă retragerea distincției.

În campania electorală, Sandu a declarat că primul decret pe care îl va semna în calitate de Președinte va fi de retragere a Ordinului Republicii lui Plahotniuc.

„E o mare rușine să decorezi cu cea mai înaltă distincție de stat o persoană care distruge statul și instituțiile lui, o persoană cu grave probleme de integritate și disprețuită de marea majoritate a populației”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu se întreabă dacă Dodon îl consideră pe liderul PDM cetățean de onoare al țării.

„Mă întreb dacă nu cumva Igor Dodon a uitat complet de propriile declarații și îl consideră pe Plahotniuc un cetățean demn de Ordinul Republicii”, susține politiciana.

„Ordinul Republicii”, distincţia de stat supremă, care se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii, i-a fost decernat lui Plahotniuc printr-un ordin semnat de preşedintele Timofti în iulie 2014.