Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Susținerea persoanelor fără adăpost în perioada rece a anului

   1803

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul ultimelor 3 zile, ca urmare a ninsorilor și temperaturilor scăzute ale aerului, la Centrul de Găzduire și Orientare pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil, din str. Haltei, 2 au fost adăpostiți 110 boschetari.

De asemenea, în perioada de referință, în sectorul Buiucani au fost înregistrate 3 cazuri ale persoanelor cu degerături și alte 6 cazuri de hipotermie. Tuturor persoanelor le-au fost acordată asistență medicală calificată.

Municipalitatea îndeamnă cetăţenii să sesizeze autoritățile în vederea ajutorării persoanelor fără domiciliu stabil, care îngheață în stradă. Chişinăuienii sunt chemați să apeleze Serviciul - „902", poliția, iar dacă persoanele fără adăpost necesită şi asistenţă medicală, cetăţenii urmează să telefoneze la Serviciul de Urgenţă - „903".

Boschetarii depistaţi în stradă vor fi transportaţi la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. Pe vreme geroasă, persoanele vulnerabile sunt adăpostite şi pe timp de zi unde li se oferă asistenţă medicală, hrană, haine curate, articole de igienă, iar noaptea beneficiarii au un pat pentru dormit.

Actualmente la Centru sunt adăpostite 70 - 80 de persoane zilnic, iar pe vreme geroasă numărul beneficiarilor poate fi extins până la 100.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău