Gerul cumplit închide mai multe școli: Aproape 27.000 de elevi nu au mers la lecții

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile locale din mai multe raioane din sudul, dar şi nordul ţării, au decis să prelungească vacanţa elevilor, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Din cauza drumurilor înzăpezite și a temperaturilor joase, 99 de instituții de învățământ unde își fac studiile peste 19.290 de elevi din raioanele Râșcani, Glodeni și Edineț au fost închise. Dintre acestea 41 de școli din Râșcani și 24 din Glodeni nu vor funcționa timp de o zi, iar 34 de instituții de Edineț nu vor activa timp de două zile.

În raioanele Ștefan Vodă și Hâncești a fost sistată activitatea doar la treapta primară timp de o zi. Astfel, aici 7.227 de elevi din 29 de școli primare nu au mers astăzi la ore. În timp ce în raioanele Cahul și Cantemir activitatea a fost sistată parțial timp de două zile în 15 instituții, dintre care 11 la Cantemir și patru la Cahul

În restul raioanelor au fost atestate mici probleme tehnice care au dus la micșorarea regimului de activitate în unele școli. Totodată, în 17 raioane, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, instituțiile de învățământ funcționează în regim normal, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...