„A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple şi în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât şi de dumneavoastră. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu şi compromiterea idealurilor naţionale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidenţiale, refuzul de a accepta reformarea şi deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-şi putea păstra fotoliul de preşedinte - sunt câteva din motivele ce au stat la baza deciziei mele”, a declarat Anatol Şalaru.

Amintim că la 27 decembrie, noul şef al statului, Igor Dodon, a semnat decretul de demitere din funcţia de ministru al Apărării a lui Anatol Şalaru. Cu toate că solicitarea de demitere a lui Anatol Şalaru a fost înaintată fostului preşedinte Nicolae Timofti, acesta a refuzat să semneze decretul.

Ajuns şef al statului, Dodon s-a grăbit să semneze destituirea, mulţumindu-i chiar „lui Mihai Ghimpu pentru acest demers” şi i-a sugerat „să facă acest lucru şi cu ceilalţi miniştri liberali din cabinetul actual”.