Prim-ministrul israelian este la un pas de inculpare într-un dosar de corupție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţia israeliană, care anchetează asupra unei posibile implicări a premierului Benjamin Netanyahu în afaceri de corupţie, examinează înregistrarea unei conversaţii cu un patron de presă despre o eventuală prezentare mai favorabilă a cazului prim-ministrului, potrivit unor informaţii difuzate duminică, scrie AFP preluat de agerpres.ro.

Conform postului de televiziune privat Channel 2, poliţia este în posesia înregistrării unei discuţii între Benjamin Netanyahu şi Arnon Moses, proprietarul cotidianului Yediot Aharonot şi al site-ului de informaţii Ynet.

În mod obişnuit, acest jurnal oferă o acoperire ostilă lui Benjamin Netanyahu.

Acelaşi canal israelian de televiziune a afirmat că ei au discutat despre „un acord care ar ajuta Yediot Aharonot, în schimbul unei acoperiri favorabile” premierului.

Potrivit Channel 2, conversaţia dintre Benjamin Netanyahu şi editor s-a referit la posibilitatea de a reduce tirajul sau a închide suplimentul săptămânal al publicaţiei HaYom, pentru a da o lovitură rivalilor familiei Moses.

În schimb, a mai informat sursa, Yediot Aharonot şi-ar reduce tonul tradiţional ostil lui Benjamin Netanyahu. Canalul de televiziune nu a precizat când a avut loc această conversaţie şi dacă s-a încheiat vreun acord.

De la lansarea sa în 2007, tirajul cotidianului gratuit pro-Neatanyahu Israel HaYom îl depăşeşte pe cel al lui Yediot Aharonot. Publicaţia aparţine omului de afaceri american de origine evreiască Sheldon Adelson, susţinător de multă vreme al lui Benjamin Netanyahu.

Premierul a fost interogat joi de anchetatori timp de cinci ore, pentru a doua oară într-o săptămână, în cadrul unei anchete asupra unor cadouri pe care se bănuieşte că le-a primit ilegal din partea unor oameni de afaceri.

Anterior, Channel 2 a informat că Benjamin Netanyahu a primit timp de şapte sau opt ani cutii de ţigări de lux din partea lui Arnon Milchan, om de afaceri israelian, producător la Hollywood şi prieten al premierului. Valoarea totală a acestor ţigări s-ar ridica la zeci de mii de dolari, potrivit Channel 2.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...