(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Volkswagen I.D. Buzz Concept

Compania Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Detroit conceptul unui monovolum compact, numit I.D. Buzz.

Maşina dispune de un propulsor electric şi pune la dispoziţie o autonomie foarte mare de la o singură reîncărcare.

Noul Volkswagen I.D. Buzz este al doilea automobil din familia I.D. În linii generale, modelul este o simbioză între alte două maşini prezentate anterior VW I.D. şi BUDD-e.

De la ultimul a fost luată forma generală, iar de la primul trăsături stilistice comune, condimentate cu nişte montanţi C care au nişte guri de aerisire, un semn de aducere aminte a modelului legendar T1.

Volkswagen I.D. Buzz are două propulsoare electrice montate pe fiecare punte şi care produc în total 374 cai putere. Tracţiunea este una integrală.

Caracteristicile dinamice ale modelului impresionează: acceleraţia de la 0-96 km/h o face în mai puţin de cinci secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 160 de km/h.

Habitaclul poate adăposti până la opt pasageri. Un spaţiu adăugător se eliberează atunci când volanul se ascunde în bord, odată ce este activat regimul autopilot.

Nemţii au menţionat că platforma MEB care stă la baza acestui concept este una foarte flexibilă, de aceea, crearea unei versiuni cu tracţiune pe puntea din spate şi cu un acumulator mai mic (83 kWh) nu va fi o problemă.

Autonomia de drum anunţată constituie circa 600 de kilometri de la o singură reîncărcare şi este asigurată de un set de acumulatori cu o capacitate de 111 kWh. 80% din baterie se reîncarcă cu ajutorul unei instalaţii speciale în doar jumătate de oră.

I.D. Buzz măsoară în lungime 4.942 mm, în lăţime 1.976 mm, iar în înălţime – 1.963 mm. Dimensiunea ampatamentului constituie 3.299 mm. Astfel, conceptul este mai scurt cu 64 de mm, mai lat cu 72 de mm şi mai scund cu 7 mm decât Volkswagen Multivan. Diferenţa dintre ampatamente este de 299 mm în favoarea lui I.D. Buzz.

VW I.D. Buzz are trei rânduri de scaune. Cele din faţă se pot întoarce împotriva direcţiei mişcării în timpul deplasării cu autopilot, scaunele de pe al doilea rând se transformă în măsuţe, iar de pe al treilea în nişte paturi.

Printre alte dotări pe care le are Volkswagen I.D. Buzz se numără sistem de recunoaştere a şoferului, head-up display cu efect de realitate virtuală, camere video în locul oglinzilor retrovizoare, podea acoperită cu lemn, blocuri optice cu LED-uri şi jante masive de 22 de inci. Portbagaje aici sunt două: unul în faţă care are un volum de 172 litri, iar cel tradiţional poate varia între 659 şi 4.601 litri!

Când va deveni I.D. Buzz model de serie, nu s-a anunţat, însă compania VW este optimistă şi spune că din 2020 va începe o ofensivă electrică pentru ca începând cu 2025 să vândă anual câte un milion de maşini electrice.

Galerie Foto:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/