Elevii din Hâncești nu merg la școală din cauza gerului sever

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Elevii din Hâncești se vor odihni mai mult acasă, în vacanța de iarnă, însă vor recupera orele în zilele de sâmbătă, odată ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Hîncești a decis duminică că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, elevii din treapta preşcolară şi cea primară vor sta acasă până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

De asemenea, s-a decis deschiderea a două saloane în Spitalul raional Hînceși pentru adăpostirea, hrana și supravegherea medicală a persoanelor social vulnerabile în perioada înregistrării condițiilor meteo nefavorabile.

Un alt salon va fi deschis în Secția de Gereatrie din satul Nemțeni pentru adăpostirea, hrana și supravegherea medicală a persoanelor social vulnerabile în perioada înregistrării condițiilor meteo nefavorabile, alte două saloane urmând a fi deschise în Spitalul satului Cărpineni.

Vremea se răcește în intervalul următoarelor șapte zile, iar minimile termice se vor apropia de -20 grade în timpul zilei, relevă prognoza Serviciului Meteorologic de Stat.

Începând de luni și până duminică temperaturile nocturne vor oscila între -10 și -20 de grade, ziua însă mercurul din termometre va indica valori între +2 și -12 grade.

Astăzi va ninge în nordul și centrul țării. În nordul republicii temperaturile maxime se vor încadra între -9 şi -12 grade, în centru -8 și -11, iar la sudul republicii termometrele vor indica valori între -7 și -10 grade.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...