Nume
Parola
Vizualizări: 1320
ADR Nord și IDIS „Viitorul” vor colabora în domeniul dezvoltării regionale
Bălți, 6 Martie 2015 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), reprezentată de directorul Ion Bodrug, și Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul" (IDIS „Viitorul”), reprezentată directorul executiv Liubomir Chiriac, au semnat vineri, 6 martie 2015, un memorandum de colaborare, în baza căruia cele două instituții își vor uni eforturile în ceea ce privește realizarea obiectivelor comune în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN).

ADR Nord și IDIS „Viitorul” și-au luat angajamentul să coopereze în domeniul consolidării sistemului de administrație publică locală și a dezvoltării regionale. De asemenea, cele două instituții vor promova o guvernare mai transparentă și mai responsabilă, vor contribui la consolidarea cooperării regionale și a autonomiei locale, creând mecanisme adecvate de consultare și informare reciprocă în procesul integrării europene a Republicii Moldova.

„Sunt ferm convins că legăturile noastre de colaborare se vor intensifica, în interesul regiunii și al locuitorilor acesteia. Chiar dacă anul 2015 va fi un pic mai complicat, așa cum ați observat și dvs., nimeni nu a interzis ca noi să fim activi, să fim entuziasmați de lucrul pe care îl facem pentru regiune”, a declarat directorul Ion Bodrug la ceremonia de semnare a documentului.

„Am ținut să semnăm acest acord de cooperare anume cu ADR Nord, fiindcă cunoaștem ceea ce ați reușit să realizați, rezultatele dvs. Suntem convinși că echipa ADR Nord este una profesionistă, știți exact ce trebuie de făcut și cum trebuie de făcut. Evident, asta ne dă încredere că o să reușim mai multe să facem”, a spus directorul executiv Liubomir Chiriac, menționând totodată că ADR Nord va avea acces la toate materialele de analiză elaborate de IDIS „Viitorul”.

Directorul ADR Nord a trecut în revistă anterioara colaborare dintre ADR Nord și IDIS „Viitorul”. Până în prezent, cele două instituții au organizat împreună mai multe evenimente importante pentru RDN: conferințe, mese rotunde, reuniuni. Astfel, IDIS „Viitorul” a sprijinit organizarea unor evenimente de anvergură precum Zilele RDN (ediția II) și conferința internațională cu genericul „Oportunităţi de dezvoltare socio-economică a RDN, până în anul 2020”.

IDIS „Viitorul” este o instituţie de cercetare, instruire şi iniţiativă publică, activând pe o serie de domenii legate de analiză economică, guvernare, cercetare politică, planificare strategică şi management al cunoştinţelor. Platforma IDIS „Viitorul" reuneşte tineri intelectuali preocupaţi de succesul tranziţiei spre economia de piaţă şi societatea deschisă în Republica Moldova. Instituția și-a fixat obiectivele sale programatice pe trei domenii prioritare: modernizarea sectorului public, fortificarea economiei de piaţă, crearea unei societăţi competitive. Detalii despre activitatea IDIS „Viitorul” se găsesc pe site-ul www.viitorul.org.

www.adrnord.md