Cascada Miresii din România a înghețat. Peisaj superb în Munţii Apuseni

cascada

Cascada Miresei, una dintre cele mai spectaculoase din România, a îngheţat. Priveliştea atrage zeci de turişti şi localnici în fiecare zi, dar şi alpinişti celebri, scrie digi24.ro.

Una dintre cele mai frumoase cascade din România e în comuna Vidra, din Alba. Localnicii îi spun „Cascada Miresei” pentru că apa, care curge de la aproape 20 de metri înălţime, are aspectul unui văl când îngheaţă. „Am crescut aici, vin des, mi-am adus și familia și suntem îndrăgostiți de această zonă”, spus o femeie pentru sursa citată.

Cascada a fost descoperită şi de turişti, care nu pleacă din zonă până nu nu fac zeci de fotografii spectaculoase.

cascada_miresei_2

La atracţia din Munţii Apuseni a ajuns şi alpinistul Vlad Căpușan. Anul trecut, el a urcat în premieră mondială pe vârful Saldim, din Himalaya, înalt de peste 6.300 de metri. La minus 12 grade Celsius, alpinistul a testat stratul gros de gheață format la cascadă.

„E una dintre cele mai frumoase cascade pentru căţărarea pe gheaţă şi asta pentru că e o cascadă mai dificilă, plină de ţurţuri şi când te caţeri pe o colonetă de 18 metri de gheaţă, simţi că trăieşti cu adevărat!”, mărturisește alpinistul Vlad Căpușan.

„Cascada Miresei” are însă concurenţă serioasă – o altă atracţie similară e în Caraş Severin – cascada Bigăr, devenită cunoscută inclusiv peste hotare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente