Încă două puncte vamale au fost închise din cauza ninsorilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Restricții de trafic sunt înregistrate și prin posturile vamale ”Larga 1” și ”Grimăncăuți” din cauza drumurilor impracticabile pe partea ucraineană.

Totodată, în legătură cu menținerea condițiilor climaterice nefavorabile, Serviciul Vamal își menține recomandarea în adresa participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei prin posturile vamale ”Palanca” (transportul de mare tonaj), ”Tudora” (transportul de mare tonaj), ”Săiți”, ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnîi”, ”Vulcănești”, ”Cișmichioi” și ”Lipcani”. Traversarea frontierei prin posturile menționate nu este recomandată din cauza traseelor înzăpezite de pe teritoriul statelor vecine.

De asemenea, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, posturile vamale de tip debarcader, Soroca și Cosăuți, și-au sistat temporar activitatea.

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de ninsori abundente, avertisment valabil până mâine, 9 ianuarie curent, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării, motiv pentru Serviciul Vamal solicită persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei în aceste zile să se conformeze cerințelor legale ale autorităților abilitate din țară și din statele vecine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...