TOP 5 alimente importante pe care trebuie să le consumi zilnic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Usturoiul este un superaliment cu efect spectaculoase asupra sănătăţii. Descoperă care sunt şi celelalte alimente minune pe care să le consumi zilnic!

O alimentaţie echilibrată care cuprinde proteine de calitate (carne slabă, peşte, ouă, lactate), multe verdeţuri şi legume, cereale integrale, leguminoase, nuci, seminţe şi fructe va asigura o mulţime de nutrienţi esenţiali pentru corpul tău. Dar pentru că este foarte greu să planifici zilnic mesele pe care le vei consuma, astfel încât să te asiguri că ai inclus toate alimentele de care are nevoie corpul tău este bine să îţi faci o listă cu cele mai importante alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniul tău.

Iată care sunt cele 8 alimente minune pe care să le consumi zilnic:

1. Usturoiul
Este unul dintre alimentele cu efecte puternice asupra sistemului imunitar, a sistemului cardiovascular, dar este şi recunoscut pentru proprietăţile sale anticancerigene. Chiar dacă este un aliment cu un miros puternic şi pe care nu îl poţi include cu uşurinţă în planul tău alimentar zilnic este bine să ştii că nu este necesar să-l foloseşti în cantităţi mari. Astfel că un căţel de usturoi zdrobit poate fi inclus fără probleme în preparatele pe care le consumi în timpul zilei şi este suficient în zilele în care nu-ţi permiţi o cantitate mai mare.

Alicina este substanţa din usturoi care-l transformă într-un superaliment.
Numeroase studii realizate de-a lungul timpului şi citate de Institutul American de Cancer au scos la iveală beneficiile pe care le aduce consumul zilnic de usturoi, protejând corpul de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, colon, esofag, pancreas şi sân.

Un alt studiu apărut în publicaţia Anti-Cancer Agents in Medicinal Chemistry arată că extractul de usturoi reduce riscul de cancer la sân şi suprimă dezvoltarea tumorilor mamare deja existente. Aceste rezultate au arătat chiar faptul că extractul de usturoi are efecte mai puternice decât usturoiul în stare naturală.

Şi inima ta are de beneficiat de pe urma consumului zilnic de usturoi, el fiind recunoscut pentru protecţia pe care o oferă îmnpotriva bolilor cardiovasculare. Un studiu publicat în American Society for Nutrition arată că usturoiul reduce nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor, menţine tensiunea arterială în limite normale şi previne formarea plăcilor de aterom care blochează arterele.

2. Ceaiul: verde, alb, negru şi oolong
În general, ceaiul care derivă din frunzele plantei Camellia sinensis este cel care are proprietăţi anticancerigene recunoscute de specialişti. Astfel că în această categorie intră ceaiul verde, negru, alb şi oolong. Aceste sortimente de ceai constituie alternativele potrivite pentru cafeaua care are un efect acid asupra corpului, mai ales atunci când este consumată în exces. Ceaiul conţine polifenoli care au un efect antioxidant foarte puternic, protejând corpul inflamaţiile care pregătesc terenul pentru boli grave.

Studiile arată că ceaiul, în special cel verde, protejează inima de boli, are efecte anticancerigene, scade riscul de Parkinson şi Alzheimer, stimulează arderea grăsimilor şi este de folos persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

3. Alimentele fermentate natural
Kefirul, iaurtul, varza murată sau alte legume lăsate la fermentat protejează colonul, favorizând înmulţirea bacteriilor bune.

Toate aceste alimente fermentate în mod natural produc bacterii bune care au un rol esenţial pentru sănătate, transformându-le într-un superaliment care merită consumat zilnic.

Potrivit site-ului sciencebasedmedicine.org, aceste alimente au grijă de sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia, refac flora intestinală după administrarea antibioticelor şi protejează colonul de boli grave.

4. Legume crucifere: varză, rucola, hrean, broccoli, conopidă, gulii, varză de Bruxelles, napi
Aceste legume au fost îndelung studiate şi s-a demonstrat că au substanţe care protejează corpul de cancer. De aceea, trebuie să ai grijă să le incluzi pe rând în dieta ta zilnică. Potrivit Institutului American de Cancer, toate aceste legume crucifere au betacaroten, luteină, zeaxantină, vitaminele C, E, K, acid folic, minerale şi sunt o sursă importantă de fibre. Indolii şi sulforafanul din conţinutul lor au fost două substanţe intens studiate de mulţi specialişti pentru efectele lor anticancerigene şi s-au dovedit a avea capacitatea de a opri dezvoltarea tumorilor.

5. Fructele de pădure
Zmeura, afinele, murele, coacăzele şi căpşunile sunt fructele pe care specialiştii le recomandă pentru consumul zilnic, deoarece au o mulţime de nutrienţi esenţiali care fac minuni pentru sănătate. Au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanţi, având un efect antiinflamator asupra corpului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...