(FOTO) Trump: Numai proștii se opun unor relații bune cu Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales al SUA, Donald Trump, e de părere că numai „proștii” se opun unor relații bune cu Rusia.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, platforma sa preferată de comunicare, Donald Trump a abordat subiectul relației dintre SUA și Rusia, afirmând: „Să ai o relație bună cu Rusia e un lucru bun, nu unul rău. Doar oamenii idioți, proștii, cred că asta e rău!”.
1
A revenit imediat cu un nou mesaj, pe aceeași temă, arată BBC: „Noi (SUA) avem destule probleme în lume și fără aceasta. După ce voi fi investit președinte, Rusia ne va respecta mult mai mult decât o face acum”.
2
A mai urmat un mesaj, ca să nu rămână urmă de confuzie: „Ambele țări vor lucra, poate împreună, pentru a rezolva unele dintre cele mai presante probleme din lume”.
3
Comentariile sale vin după ce un raport al serviciilor de informații a arătat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat o campanie pro-Trump. Raportul a fost întocmit de principalele servicii de informații din SUA: NSA, CIA și FBI.

Citește și: (DOC) Autoritățile americane prezintă documentul care dovedește implicarea lui Putin în alegerile din SUA

Raportul susține că această campanie de influențare a alegerilor americane a fost ordonată și aprobată la cel mai înalt nivel de către Kremlin și, apoi, a fost dusă la îndeplinire de o manieră care să poată fi negată în mod oficial.

Rusia nu a comentat încă pe marginea recentului raport. Rapoartele anterioare, care arătau implicarea sa în alegeri, au fost desființate de Moscova, care a negat că ar fi avut vreo implicare în campania prezidențială americană.

Săptămâna trecută, Obama a ordonat expulzarea a 35 de diplomați ruși din SUA, tocmai pe baza acestor rapoarte. Rusia a anunțat că nu va proceda similar.

Trump a declarat în timpul campaniei că este pregătit să colaboreze cu Moscova, iar pe Putin l-a numit „un bărbat inteligent”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...