Cod Galben de schimbare bruscă a vremii; Temperatura aerului va scădea considerabil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Codul Portocaliu de ninsori s-a terminat, în vigoare rămânând doar Codul Galben de schimbarea bruscă a vremii, valabil până pe 9 ianuarie.

Potrivit meteorologilor, până pe 9 ianuarie se prevede răcirea bruscă a vremii, temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6 – 11 grade Celsius.

Totodată, se prognozează că vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 17–22 m/s, izolat viscolind și troienind zăpada.

Astăzi avem temperaturi de până la -13 grade Celsius în nordul țării, -12 grade Celsius în centrul republicii și -11 grade Celsius la sud. Pe timpul nopții temperatura aerului va scădea până la -17 grade Celsius.

Temperaturile joase se vor menține și pe parcursul săptămânii viitoare, minima de -20 de grade Celsius urmând să fie înregistrată începând de miercuri seara.

Ninsorile din ultimele 24 de ore au dat mari bătăi de cap drumarilor, iar până la această oră mai multe drumuri din sudul țării sunt blocate, iar câteva puncte de trecere a frontierei închise.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...