Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care a adresat condoleanţe din numele său şi al Platformei, afirmă că regretatul susţinător al protestelor a participat la toate manifestaţiile împotriva regimului oligarhic şi a participat activ la colectarea semnăturilor pentru referendumul iniţiat de Platforma DA.

„O veste tristă. Mişcarea protestatară din Moldova a pierdut un Om cu inimă mare. Am pierdut un Om cu demnitate şi un mare luptător pentru Adevăr, Alexandru Roşu, de la Zagarancea, Ungheni. Nu a lipsit de la nici un protest, a colectat semnături pentru referendum şi pentru candidatul antioligarhic la preşedinţie. Personal am pierdut pe cineva care ne iubea şi ţinea enorm la mine şi la fratele meu. Ne saluta de fiecare dată cu UNDE-I FRATE LÂNGĂ FRATE, SE DAU DUŞMANII LA O PARTE”, afirmă liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Era un Om înţelept, un bun povăţuitor. Regret enorm că nu am comunicat mai mult, poate... Din numele meu şi al colegilor din Platforma Demnitate şi Adevăr adresăm condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat Andrei Năstase.