Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, în nămeţii de pe drumurile naţionale fuseseră blocate 200 de autoturisme, care au fost scoase de către angajaţii INP. Ofiţerii de patrulare au intervenit în total în 277 de cazuri pentru a acorda ajutor participanţilor la trafic pentru a debloca din zăpadă mijloace de transport în care se aflau persoane şi copii, dar şi în cazuri de probleme tehnice din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Totodată, 225 de utilaje speciale au activat pe parcursul nopţii pentru a curaţa şi presăra material antiderapant pe drumurile problematice.

În total, pe teritoriul ţării au fost antrenate 89 de echipaje mobile de patrulare şi 186 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, iar Inspectoratele de poliţie teritoriale au repartizat 84 de echipe mobile şi 168 de angajaţi.

Inspectoratul Naţional de Patrulare menţionează că, în cazul în care vă aflaţi într-o dificultate, sesizaţi cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelaţi la numărul de urgenţă 902.