Linkuri accesibilitate

Democrații din Congresul american susțin că atacurile cibernetice ruse au influențat rezultatul alegerilor prezidențiale


Democrații din Congresul american, care au avut acces la toate rapoartele serviciilor de informații americane, inclusive cele secrete, sunt de părere că atacurile cibernetice masive, coordonate de Rusia, au afectat rezultatul alegerilor prezindețiale americane din noiembrie. Adam Schiff, principalul reprezentat democrat în Comisia pentru serviciile de informații din Camera Reprezentanților, a declarat că informațiile prezentate și bunul simț arată că aracurile cibernetice au afectat rezultatul alegerilor.

„Este adevarat că nu s-a măsluit numărarea voturilor”, a declarat Schiffdar, dar nu poți nega efectul pe care l-a avut faptul că „zilnic, erau prezentat în public documente compromițătoare pentru campania democrată”, documente obținute prin atacurile cibernetice rusești.

Între timp, în Statele Unite, infrastructura electorală, inclusiv mașinile de numărare a voturilor, au fost declarate obiective „vitale” pentru securitatea națională.

XS
SM
MD
LG