Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Video) Peste 80 de mijloace…

(Video) Peste 80 de mijloace de transport au fost deblocate din nămeți

Pe parcursul nopții, salvatorii au lucrat într-un regim sporit, reușind să deblocheze mai multe mașini împotmolite în zăpadă. Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale peste 80 mijloace de transport au fost deblocate din zăpada care a cuprins sudul și centrul țării.

Cele mai multe intervenții ale pompierilor pe parcursul nopții au avut loc în UTA Găgăuzia, Cahul Căușeni, Cantemir, dar și Ștefan Vodă.

Doar în UTA Găgăuzia, salvatorii au deblocat 60 de mașini cu oameni care au rămas împotmolite de viscol, iar pe traseele ce duc spre Cahul pompierii au reușit să scoată din nămeți 12 autoturisme.

În total din autoturismele înzăpezite au fost scoși 200 de oameni, inclusiv 17 copii. Printre transportul tractat de salvatori au fost și două ambulanțe cu pacienți. Primul echipaj cu medici a fost deblocat în apropiere de raionul Anenii Noi, iar un alt echipaj a rămas blocat în Cedîrlunga.

În total pentru intervenții și monitorizarea situației din țară au fost antrenați 225 de angajați ai Serviciului Situații Excepționale cu 77 de unități de tehnică.

Oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 901 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă conducătorii auto să nu pornească la drum, pentru a evita situațiile excepționale.