Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii au pornit un proces…

Procurorii au pornit un proces penal în care este vizat judecătorul Oleg Melniciuc

Procurorii au pornit un proces penal în care este vizat judecătorul Oleg Melniciuc, scrie anticoruptie.md.

Procuratura Anticorupție a pornit procesul în urma unei sesizări făcute de către Ion Diacov, fostul procuror al municipiului Chișinău. Diacov i s-a adresat procurorului general Eduard Harunjen, cerând foștilor colegi să intenteze împotriva președintelui Judecătoriei sectorului Râșcani din Capitală, Oleg Melniciuc, și a complicilor săi o cauză penală „privind delapidarea averii străine cu folosirea situației de serviciu, săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari”.

„Presa a informat, de nenumărate ori, opinia publică, dar și procuratura, că judecătorul Oleg Meliniciuc a mai procurat un șir de spații comerciale în mun.Chișinău la preț de milioane, pe care le-a înregistrat fictiv pe numele mamei sale pensionară, care în mun.Chisinău n-a locuit și nu are de unde să dispună de sumele necesare pentru a procura aceste imobile… De aceea, solicit intentarea împotriva președintelui judecătoriei sectorului Râșcani mun.Chisinău Oleg Meliniciuc și a complicilor săi a unei cauze penale în baza al. 5 al art.191 C.P. – delapidarea averii străine cu folosirea situației de serviciu, săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari. Rog să fiu informat despre măsurile luate, în strictă corespundere cu legislația procesual-penală. Declar că, cunosc prevederile art. 311 C.P. pentru denunț calomnios, le accept și le respect”, scria Diacov în denunțul său.

Procurorii, care au intentat procesul penal la mijlocul lunii decembrie, ar urma să decidă în scurt timp dacă pornesc o cauză penală. „Nu cunosc nimic. Ion Diacov a făcut o sesizare în calitate de cetățean. Are tot dreptul. Dacă o să mi se ceară explicații, le voi oferi”, a declarat Oleg Melniciuc.

Sursa: anticoruptie.md