Cine este atacatorul de la aeroportul din Miami și cum a fost posibil să ucidă 5 oameni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile americane au anunţat vineri noaptea că tânărul hispanic Esteban Santiago este atacatorul înarmat care a ucis cinci persoane şi a rănit alte opt în aeroportul Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de metropola Miami. De asemenea, tânărul a aterizat cu puţin timp înainte de atac pe pista aeroportului, după ce decolase anterior cu un avion din Alaska, relatează News.ro.

Odată ce a aterizat, atacatorul hispanic şi-a ridicat bagajul de cală din al doilea terminal al aeroportului, iar apoi s-a retras în baie pentru a scoate arma ascunsă între haine. Apoi, Esteban Santiago s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau în continuare sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare.

Se pare că tânărul hispanic nu a evitat să îşi declare arma din bagaj atunci când a decolat de pe aeroportul din Alaska.

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida.

Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice.

De asemenea, autorităţile au descoperit o legitimaţie militară în posesia lui Esteban Santiago. Nu există mai multe date despre activitatea militară a atacatorului, deşi acesta a postat anterior o poză în echipamentul de luptă al armatei Statelor Unite.

În urmă cu un an, tănărul hispanic a fost judecat pentru comiterea a două contravenţii în Alaska.

Potrivit martorilor, atacatorul purta un tricou cu franciza Star Wars. Pasagerul John Schlicher a precizat că acesta era un „tânăr slăbuţ” şi a întreptat arma direct spre pasagerii care aşteptau să îşi ridice bagajele pe aeroportul Lauderdale.

Esteban Santiago nu a spus niciun cuvânt în timp ce trăgea la întâmplare în pasageri, iar unii supravieţuitori au remarcat tăcerea sa.

Atacatorul şi-a reîncărcat arma o singură dată, însă martorii nu pot preciza câte gloanţe au fost trase în incinta aeroportului Lauderdale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...