(STUDIU) Ce trebuie să faci pentru a preveni mahmureala de sărbători

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru că ne aflăm perioada sărbătorilor, e important să fii informat şi să ştii ce soluţii ai în caz de excese de tot felul. Pentru că o mahmureală ca la carte îţi poate strica cele mai importante momente alături de familie şi prieteni, iată ce soluţii rapide şi eficiente ai la îndemână.

Citeşte şi: 5 tipuri de mahmureală în funcţie de ce băutură alcoolică ai consumat

1. Miere și lămâie
Probabil te-ai obișnuit să folosești aceste două alimente pentru a vindeca durerile în gât sau răgușeala, neștiind că ele sunt extrem de bune și pentru mahmureală. Încălzește un ibric cu apă fierbinte și adaugă-le pe cele două, deoarece ele vor da o mână de ajutor organismului tău, care trebuie să proceseze alcoolul.

2. Banane
Atunci când bei, nevoia de a merge la toaletă este din ce în ce mai mare, ceea ce înseamnă și că organismul tău se deshidratează enorm. Bananele conțin potasiu, un compus care ține la distanță greața și oboseala caracteristice mahmurelii.

3. Sucul cu lămâie
Sucurile carbogazoase care conțin lămâie galbenă și verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi. Băuturile carbogazoase care conțin lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade.

4. Un mic dejun consistent
Nu există dovezi științifice care să arate că o felie de șuncă și o omletă pot face minuni în privința mahmurelii, deși unii preferă un meniu „gras” pentru a elimina alcoolul. Totuși, nutriționiștii spun că este suficient să ai un mic dejun consistent cu alimente ușor digerabile, cum ar fi cerealele integrale, ca să scapi de arsurile la stomac.

5. Apă din belșug
Deshidratarea este vinovată pentru starea de rău pe care o resimți în mahmureală. Înlocuiește lichidul pierdut cu apă și sucuri naturale.

Citeşte şi: (VIDEO) Mahmureala, vindecată ştiinţific; Paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a scăpa de ea

6. Michelada
Michelada este un cocktail mexican obținut din bere amestecată cu suc de roșii, lămâie, sosuri variate și condimente. El se servește într-un pahar răcit în prealabil, cu sare presărată pe margini și poate fi regăsit sub o mulțime de variațiuni în întreaga Americă Latină, cu mici modificări la nivel de preparare în funcție de țara în care te afli.

7. Ghimbir
Ghimbirul este folosit demult pentru combaterea grețurilor și a răului de mare, deci poate fi adaptat de minune pentru combaterea mahmurelii. Prepară puțin ceai din rădăcina acestei plante și apă fierbinte, adaugă apoi sucul de la o portocală și zeama de la jumătate de lămâie peste ele. Nu în ultimul rând, pune și o linguriță de miere ca să îndulcești băutura.

8. Murături
Poți să deschizi și un borcan cu murături înainte de a merge la culcare. În Bulgaria se spune că un pahar de iaurt din lapte de oaie te va scăpa de durerile de stomac. Irlandezii au, însă, unul dintre cele mai ciudate remedii. Tradiția populară spune că o persoană care suferă de mahmureală trebuie îngropată până la gât în nisip umed , dacă vrea să se trezească rapid după beție.

9. Bloody Mary
Un remediu de urgență poate fi încă o gură de tărie. Zicala „cui pe cui” se scoate este valabilă în cazul mahmurelii. Dacă nu trebuie să te prezinți urgent la muncă și nici nu trebuie să conduci mașina poți să îți începi dimineața cu un Bloody Mary. Explicația? Organismul va fi preocupat să se lupte cu noua cantitate de alcool și s-ar putea să scapi pentru moment de neplăcutele simptome, în timp ce sucul de roșii va aduce câteva vitamine bune în organism.

10. Ciorba de burtă 
Dacă numai gândul la această ciorbă îți provoacă o stare neplăcută, află că în Turcia și în Mexic ea este considerată un remediu excelent împotriva mahmurelii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...