Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ULTIMA ORĂ: Situația de pe…

ULTIMA ORĂ: Situația de pe drumurile și localitățile din țară

Ninsorile și vântul puternic continuă. Conform ultimelor informații operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale salvatorii continuă să intervină în sudul țării. Pe traseul Vulcănești – Slobozia Mare angajații serviciului au deblocat și tractat în ultimele ore, 9 autocamioane.

Din cauza stratului de zăpadă sunt impracticabile drumurile locale ce duc spre satele Rumeanțov, Iasnoia Poleana, Iujnoia și Doina din raionul Cahul. Conform rapoartelor prezentate de direcțiile situații excepționale teritoriale în centrul și nordul țării nu sunt înregistrate ninsori abundente. În cadrul ședinței operative desfășurată în această seară la sediul serviciului, conducătorii subdiviziunilor teritoriale au raportat starea de pregătire și nivelul de dotare. Șeful Serviciului general – maior Mihail Harabagiu a subliniat că în cazul în care pe parcursul următoarelor 72 de ore temperatura aerului va fi mai joasă de minus 15 grade Celsius, Serviciul Situații Excepționale va instala puncte de reabilitare pentru oamenii care sunt expuși frigului. Mai mult, corturile vor fi dotate cu generatoare și plapume iar persoanele vor primi ceai și biscuiți.

De asemenea, Departamentul Poliției de Frontieră anunță șoferii să evite deplasarea pe drumurile și trasele din apropriere de punctele de trecere amplasate la frontiera cu Ucraina, și anume zona de Sud a R. Moldova.

În același timp, pe trasee sunt implicate 46 de echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare(INP). INP anunță că în caz de vreo problemă vă puteți adresa la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau să sunați la numărul de urgență 902.

Menţionăm că, din cauza condițiilor meteorologice nefaste, pe drumurile din țară au avut loc 80 de accidente rutiere, dintre care 65 s-au produs în Capitală, acestea au fost soldate cu deteriorarea mijloacelor de transport, iar în urma a altor 3 accidente 5 persoane au avut de suferit diferite traumatizme.