Biden îi cere lui Trump să se maturizeze: „Fă ceva, ești președinte”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele american, Joe Biden, cunoscut pentru stilul său direct și exprimările originale, l-a sfătuit joi pe președintele ales, Donald Trump, să fie, în sfârșit, „un adult”.

Întrebat la postul de televiziune PBS despre nenumăratele și imprevizibilele mesaje pe Twitter scrise de cel care îi va succeda lui Barack Obama la 20 ianuarie, la Casa Albă, vicepreședintele i-a adresat un sfat omului de afaceri.

„Fă-te mare, Donald, fă-te mare, a sosit vremea să fii un adult, tu ești președinte”, a afirmat Joe Biden cu un surâs.

„Este timpul să faci ceva, să ne arăți de ce ești capabil”, a adăugat el.

El a spus că Trump, ca preşedinte, va trebui să propună legi pe care Congresul şi publicul să le poată apoi evalua.
De asemenea, va fi ”mult mai clar ceea ce susţine şi ceea ce nu susţine” odată ce va prelua puterea, consideră vicepreşedintele.

Joe Biden a apreciat totodată că este ”periculos” ca preşedintele-ales Donald Trump să critice în mod public comunitatea americană de informaţii.

În opinia sa, este ”absolut prostesc” ca un preşedinte să nu aibă încredere ori să nu asculte ceea ce au de spus agenţiile de informaţii.

Însă este legitim ca preşedintele să chestioneze informaţiile, să ceară detalii suplimentare sau să nu fie de acord cu ele, a recunoscut Biden.

Dar este cu totul altceva atunci când Trump pretinde că el ştie mai multe decât agenţiile de spionaj, a subliniat vicepreşedintele.

Este ca şi cum ar spune ”eu ştiu mai multă fizică decât profesorul meu”, a declarat el.

Acest lucru este îngrijorător, a continuat Biden, care presupune că acest comportament al lui Trump se va schimba.

Biden a mai declarat că Trump se înconjoară cu ”oameni foarte deştepţi”, ca generalul în retragere din Corpul puşcaşilor marini James Mattis, pe care miliardarul newyorkez l-a desemnat secretar al Apărării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...