(foto) Subaru WRX şi WRX STI au primit actualizări la capitolul performanţă, confort şi siguranţă

Compania japoneză Subaru a făcut o serie de modificări în designul exterior al modelelor WRX şi WRX STI, a îmbunătăţit materialele şi a extins posibilităţile de decor a interiorului, a lucrat asupra părţii tehnice şi a lărgit lista de dotări care se pot regăsi pe astfel de maşini sport.

Primul lucru, a fost revizuită partea frontală a ambelor versiuni WRX şi ca rezultat aceasta este mai agresivă datorită gurilor de aerisire mai largi, dar şi a grilei radiatorului care este mai pronunţată.

Versiunile WRX Limited şi toate cele STI au acum blocuri optice LED modernizate, a căror elemente se pot orienta după direcţia de rotire a volanului când funcţionează pe timp de noapte.

O altă dotare nouă care poate fi comandată acum sunt suporturi speciale pe acoperiş, cu ajutorul cărora poate fi montat acolo un portbagaj.

Interiorul ambelor modele este făcut din materiale mult mai calitative, având mânere noi la uşi, cotiere pentru pasagerii din spate cu suporturi pentru pahare integrate, iar viteza de deschidere a uşii portbagajului acţionată electric este mai mare. Inginerii Subaru de asemenea au îmbunătăţit izolarea fonică.

În lista de modificări la interior se mai numără: înlocuirea ecranului multifuncţional care măsura 4.3 inci cu unul de 5.9 inci, încălzirea oglinzilor retrovizoare este acum o dotare de bază, reglare electrică a scaunului şoferului pentru versiunea WRX Limited, dar şi un sistem multimedia cu ecran de 7 inci pentru versiunea WRX Premium.

Subaru WRX dispune acum de o suspensie resetată, o servodirecţie electrică revizuită şi o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte a căror schimb se simte “mai bine”. De asemenea, acum este disponibil un nou pachet opţional numit Performance, care include: etriere de culoare roşie, plăcuţe de frână îmbunătăţite Jurid, scaune Recaro cu reglare electrică în opt direcţii şi o trapă detaşabilă pentru micşorarea greutăţii.

Sub capota lui Subaru WRX este instalat acelaşi motor de 2.0 litri, cu o turbină şi cu sistem de injecţie directă a combustibilului, care lucrează alături de o tracţiune integrală simetrică şi standard cu o transmisie manuală cu şase trepte (opţional se oferă un variator Sport Lineatronic).

Modelul mai fierbinte WRX STI se poate lăuda cu o suspensie mai bună, dar şi cu mecanisme de frânare mai performante care au câte şase pistoane în etrierele din faţă şi câte două în cele din spate. Totodată, discurile de frână perforate au acum o dimensiune mai mare pe ambele punţi.

Funcţionarea sistemului de tracţiune integrală DCCD a fost îmbunătăţită datorită apariţiei unui sistem de control electronic.

Subaru WRX STI ascunde sub capotă un motor boxer turbo de 2.5 litri, care produce 305 CP. Acest model va oferi viitorilor proprietari un set de tehnologii care se folosesc pe maşinile de raliuri, ca: Multi-Mode Vehicle Dynamics Control, Active Torque Vectoring şi un sistem simetric de tracţiune integrală Multi-Mode Driver Controlled Center Differential.

Într-un final, pentru a îmbunătăţi nivelul de siguranţă al automobilelor, a fost revizuită structura părţii frontale a caroseriei. Sistemul de asistenţă la startul în rampă a fost înlocuit cu un sistem mai bun de menţinere a automobilului luat din dotările versiunii WRX Limited.

Totodată, a fost adăugat sistemul de monitorizare EyeSight, care foloseşte LED-uri pentru a indica statutul de funcţionare a EyeSight şi diverse avertizări pe parbrizul maşinilor dotate cu pachet opţional de securitate.

Subaru WRX 2018

Subaru WRX STI 2018

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/