(foto, video) Irina Galbura și Daria Talmaci, două tinere care inspiră mămicile să facă sport cu ajutorul copiilor

1

După nașterea unui copil, multe mămici se trezesc cu o grămadă de treburi și probleme pe cap, așa că sunt nevoite să își neglijeze propriile necesități. Vine totuși un moment în care pot să își dedice timp și lor, însă rutina le face cumva să abordeze problemele mult prea drastic și plictisitor. Irina Galbura și Daria Talmaci vin însă să spulbere această abordare și să demonstreze că o tânără mămică poate arată bine și se poate simți împlinită alături de copilașul său prin practicarea unui sport.

3Irina Galbura

Am 28 de ani, iar de nouă luni sunt mamă de băiat și asta e cea mai frumoasă full time meserie. Am absolvit Academia de Arte, am lucrat patru ani în jurnalism, iar apoi am plecat în Irlanda cu traiul și de acolo lucrez împreună cu Nata Albot și întreaga echipă la evenimentele K Lumea. De ceva timp am înființat proiectul Fit Mami prin care promovez modul sănătos de viață și îndemn mămicile să facă sport oricând și oriunde.

 

2Daria Talmaci

De mai mulți ani am activat ca jurnalistă și în același timp instructor de fitness. Nu-mi imaginam viața altfel. Ziua eram la evenimente, interviuri și filmări, iar seara la sală cu femei care nu vor să fie lenoase. Nicole a schimbat totul. A apărut în viața mea nouă luni în urmă. Mă simt minunat, totul parcă a căpătat culoare și sens. A fi mamă este un job full time, însă eu mi-am permis să am și o activitate în afară. Am revenit la sală ca instructor fitness pe când Nicole avea șase luni.

 

Daria a încercat să facă foarte multe exerciții cu Nicole, atât în poziție ortostatică, cât și la sol, unele dintre ele fiind foarte ușor de executat, printre care se numără abdomenele, genuflexiunile largi, bicepsul, fandările (înainte și în posterior) etc. Irina a menționat că atunci când face exerciții cu micuțul său, lucrează toți mușchii, însă este important ca fiecare exercițiu să fie executat corect.

 

Cele două mămici fac sport cu regularitate, Irina având în program patru circuite de exerciții de trei ori pe săptămână, formulă pe care o aprobă și Daria, care practică însă sportul de șase ori pe săptămână, dar susține că aceasta nu este formula ideală pentru fiecare femeie.

 

Irina a fost anterior instructor de sport, însă înainte de a începe să practice sportul împreună cu bebelușul său a citit și s-a documentat foarte mult pentru a fi la curent cu tipurile de exerciții pe care le poate efectua după naștere. Tânăra mămică urmărește și activitatea altor mame din Australia și SUA, cu care face schimb de experiență.

La rândul său, Daria a aflat de sportul cu bebe din experiența proprie, așa că s-a documentat mult înainte de a începe această frumoasă experiență. A citit blogurile mamelor sportive, a privit multe videouri instructive, iar într-un final a slăbit, iar Nicole s-a distrat la maximum.

 

14359062_517185618484602_593314885822170841_n

Beneficiile sportului:

„În timpul antrenamentelor, noi cu Nicole suntem într-un contact emoțional și tactil deosebit. Copilul vede chiar de la naștere un exemplu de persoană care duce un mod de viață sănătos și activ. Vreau să cred că Nicole va îndrăgi sportul. În plus, e o joacă în care mama poate să-și învețe copilașul să numere, să danseze și să se joace cu mâinile și picioarele”, punctează Daria.

„Printre beneficiile practicării sportului împreună cu bebe se numără timpul și comoditatea. Eu am încercat să merg la sala, chiar și abonament mi-am luat, dar am fost o singură dată, pentru că nu aveam cu cine lăsa bebelușul. Acasă însă te ocupi când vrei și în ce haine vrei”, concluzionează Irina.

 

Sfaturi pentru mămici de la Daria și Irina:

#1. Nu vă grăbiți! Timp de nouă luni corpul femeii are parte de schimbări, care însă nu pot dispărea într-o zi.

#2. Dacă vrei să slăbești după naștere, înfometarea sau curele drastice de slăbire nu sunt o soluție. Pur și simplu nu-i poți fi alături bebelușului tău în nopțile când plânge, dacă nu ai parte de o alimentație echilibrată, deci, respectă orarul meselor!

#3. Fă mai multă mișcare. Pentru a slăbi trebuie să „arzi” mai multe calorii decât consumi.

#4. Nu te descuraja cu „nu pot”, „mi-e greu”, „sunt epuizată”. Tot ceea ce trebuie să faci, este să te organizezi și să faci mai multă mișcare. Nu te teme să alăptezi și să faci sport!

#5. Nu uitați de hidratare, masaj și relaxare!

 

14591593_1859398600948120_9037108711418564031_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente