(DOC) Președinția îl scapă pe Dodon de interdicție de a intra în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În calitate de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon se bucură de un regim special de trecere a frontierei care nu prevede procedura de înregistrare. Astfel, acesta nu poate fi inclus pe lista neagră a persoanelor cu interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei, anunță Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Potrivit SBU, Dodon care a recunoscut în cadrul unui interviu anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federația Rusă, nu poate fi declarat persona non grata, deoarece se bucură de un statut special, odată ce ocupă funcția de președinte.

Deocamdată nu se știe dacă Dodon ar fi fost declarat persona non grata în Ucraina dacă nu ocupa fotoliul de președinte, deși declarațiile sale au fost făcute în calitate de deputat socialist și candidat prezidențial din partea PSRM.

n

De menționat că în luna noiembrie 2016, mai mulți deputați din Rada Supremă de la Kiev au solicitat Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU) includerea lui Dodon pe lista neagră a persoanelor cu interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

Solicitarea acestora a venit după ce socialistul, în calitate de candidat prezidențial, a recunoscut în cadrul unui interviu anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federația Rusă. Deputații ucraineni spun că în acest mod Dodon „atentează la integritatea teritorială și inviolabilitatea frontierelor Ucrainei”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...