Actualitate

Slujbele de Bobotează din Portul Tomis şi de pe faleza Dunării din Brăila au fost anulate. Agheasma a îngheţat în Constanţa. În Brăila nu se va mai sări în apă după cruce

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că din cauza condiţiilor meteorologice s-a decis anularea tradiţionalei procesiuni religioase şi a slujbei de Sfinţire mare a apei Mării Negre, ce urma să se ţină în Portul Tomis.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că gerul a îngheţat până şi Agheasma Mare îmbuteliată în cele 17.000 de peturi, ce urmau să fie oferite credincioşilor, în cursul procesiunii de Bobotează.

Evenimentele programate de Bobotează pe Faleza Dunării din Brăila se anulează din cauza viscolului puternic, potrivit informaţiilor furnizate de primarul municipiului, Marian Dragomir.

"Sfinţirea apei se va face la ora 10,45, la Catedrala. Evenimentele programate pe Faleză se anulează, deoarece la scenă este viscol puternic. Înotătorii nu vor mai avea ocazia să recupereze crucea din Dunăre, deoarece valurile puternice le vor pune viaţă în pericol. Nu se vede absolut nimic şi trebuie să punem pe primul plan viaţa şi sănătatea oamenilor", a afirmat Dragomir.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *