Londra îşi construieşte un tun cu laser: Ce vrea să facă cu arma revoluţionară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea Britanie vrea să-şi doteze armata cu o armă revoluţionară: tunul cu laser. Ministerul britanic al Apărării a achitat deja 30 de milioane de lire sterline pentru producţia unui prototip.

Oficialii vor să vadă dacă această tehnologie ar putea aduce beneficii forţelor armate, iar o demonstraţie a noului sistem ar putea avea loc în 2019, arată BBC.

Dacă testul va fi unul de succes, primele tunuri cu laser ar putea intra în funcţiune pe la jumătatea anilor 2020.

Prototipul, care va fi construit de un grup de firme europene, va fi evaluat după capacitatea de a identifica şi urmări ţinte, la diverse distanţe şi în condiţii meteo variate, atât la sol, cât şi pe apă.

Peter Cooper, de la Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie în Apărare din UK, a spus că noul sistem ar putea însemna „un răspuns mai eficient la ameninţările emergente cu care s-ar putea confrunta forţele armate britanice”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din UK a declarat că tunul cu laser nu este dezvoltat pentru a combate vreo ameninţare specifică, ci pentru a vedea dacă o astfel de armă ar putea fi de folos armatei.

În general, tunurile cu laser, la care şi americanii lucrează de decenii, pot fi folosite pentru a distruge avioane fără pilot, rachete, bombe şi alte astfel de echipamente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...