(VIDEO) Cât de departe a ajuns tehnologia: LG a prezentat televizorul transparent și cel gros cât foaia de hârtie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei de la LG au uimit în cadrul târgului CES 2017 din Las Vegas cu câteva gadgeturi demne de filme SF. Cel mai futurist proiect este cel al televizorului transparent, dar și ecranul gros practic cât o foaie de hârtie trezit interesul publicului.

Realizat dintr-un ecran OLED special, care permite pătrunderea luminii, noul televizor lansat de LG Display este aproape complet transparent atunci când este oprit. E ca şi când ai privi printr-un geam, doar puţin mai opac decât sticla.

Atunci când este pornit însă, afişează şi imagini foarte clare. Rezoluţia televizorului este full HD (1080p), iar dimensiunea ecranului este de 55″, scrie publicaţia Mashable.

Fiind transparent, acest tip de televizor nu ar suporta o rezoluţie superioară, de 4K, pentru că i-ar reduce din transparenţă atunci când este oprit.

Deocamdată vorbim de un prototip, despre care LG nu a dat foarte multe detalii.

Televizorul gros cât foaia de hârtie care poate fi lipit de perete

Și dacă cel transparent este doar un prototip, atunci un televizor extrem de subțire, care poate fi lipit de perete, poate fi deja cumpărat.

rosimea televizorului prezentat la CES 2017 este de doar 2,5mm. Nu doar prin asta impresionează televizorul, însă, ci și prin lipsa bezelului. Marginea este aproape inexistentă, creând un efect extrem de plăcut din punct de vedere vizual atunci când priviți la televizor.

Televizoarele din gama W-series sunt disponibile în două variante de diagonală, unul având 65 de inci, iar celălalt 77 de inci, arată digitaltrends.com. Sistemul de prindere pe perete este extrem de simplu, având două puncte de prindere asemănătoare cu niște încuietori, în partea de sus. Televizorul are nevoie de un sistem de prindere și în partea de jos, iar aici, poziționarea se face cu ajutorul unor simpli magneți. Astfel, între televizor și perete nu rămâne niciun spațiu liber.

Dacă vă întrebați unde se află toate componentele televizorului, acestea se regăsesc în soundbar-ul inclus, care este dotat cu tehnologia surround Dolby Atmos.

Soundbar-ul care vine la pachet cu televizoarele LG joacă rol de hub. Astfel, acesta are toate intrările necesare pentru conectivitate, inclusiv HDMI, Ethernet, USB, dar și o intrare standard de cablu TV. Energia electrică, dar și semnalul video sunt transmise către televizor printr-un cablu de tip panglică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...