Marine Le Pen denunţă persecuţii politice, în contextul unei investigaţii care vizează partidul său

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile franceze au declanşat o investigaţie care vizează fraude comise de formaţiunea Frontul Naţional, liderul partidului populist, Marine Le Pen, unul dintre favoriţii scrutinului prezidenţial din Franţa, denunţând o campanie de calomniere, relatează cotidianul Le Parisien.

Procurorii francezi au iniţiat o investigaţie referitoare la abuz de încredere, escrocherii în formă organizată, fals şi uz de fals, vizând activităţile a 20 de angajaţi ai Parlamentului European care figurează în organigrama Frontului Naţional.

La începutul anului 2016, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a sesizat Oficiul European Anti-Fraudă (OLAF), pe fondul suspiciunilor că 20 de asistenţi ai unor europarlamentari membri ai Frontului Naţional primeau salarii fără să fi lucrat nici măcar o zi, prejudiciul fiind estimat la circa 7,5 milioane de euro.

Marine Le Pen, care potrivit sondajelor de opinie ar putea câştiga primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa dar l-ar pierde pe al doilea, a respins vehement acuzaţiile care riscă să o scoată din cursa electorală.

„Este o ruşine. Sunt acte de persecuţie politică”, a reacţionat joi seară Marine Le Pen.

„Este caricatural că acest lucru se întâmplă în plină campanie electorală; este clar că obiectivul este strict politic”, a adăugat Marine Le Pen, citată de ziarul Le Point, denunţând „metode politicianiste de persecuţie”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...